Annonce
Nogle af de store betonklodser omkranser et helt nyt stykke asfalt på den ellers grusbelagte parkeringsplads. Foto: Mette Marie Birch Breuning
LystrupLIV

Ugens undren: Hvad i alverden foregår der på parkeringspladsen foran vaskehallen?

Parkeringspladsen foran vaskehallen ved Sønderskovvej er blevet indtaget af store beton-legoklodser. Der skal opbevares vejsalt til vinteren på området, men det er en midlertidig løsning, oplyser kommunen.

Store betonfirkanter, som ligner overdimensionerede legoklodser, en stribe ny asfalt og tre træskure på meget høje ben.

Det er det, man bliver mødt af på parkeringspladsen foran vaskehallen på Sønderskovvej, og det har ledt til en del undren og spørgsmål fra de bilister, som dagligt kører forbi.

For hvad bliver parkeringspladsen normalt brugt til? Hvor længe skal pladsen være rammet ind af store betonklodser, og hvad bliver de brugt til?

Det kan Tenna Steenbock Olsen, som er afdelingsleder ved Entreprenørenheden i Aarhus Kommune, svare på – og faktisk er forklaringen ganske logisk.

Ud i de fjerneste kroge

Parkeringspladsen, som primært benyttes af pendlere, da den ligger lige op til motorvejen, er midlertidigt en del af kommunens vinterberedskab. Det vil sige, at der skal opbevares vejsalt på pladsen, og at kommunens små traktorer til saltspredning skal holde der.

- Kommunen har haft stilleplads på Arresøvej i Risskov, og hele nordbyens vintertjeneste har været kørt derfra, men der skal bygges boliger på området. Vi skulle have bygget en ny saltplads for enden af Lægårdsvej i Lystrup, men coronapandemien har forsinket leverancen af en masse materialer, siger Tenna Steenbock Olsen.

Parkeringspladsen foran vaskehallen ved Sønderskovvej er lukket for biler. I stedet henvises bilisterne til p-pladsen på Mejlbyvej ved motorvejsafkørsel 17. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Derfor har kommunen fået tilladelse til at bruge pendlerparkeringspladsen denne vinter. Kommunen kunne godt have kørt saltet fra Edwin Rahrs Vej, hvor de også har hjemme, men af hensyn til serviceniveauet har man altså valgt at oprette en midlertidig plads.

- Vi vil gerne være sikre på, at vi når ud i de fjerneste kroge indenfor rimelig tid. Så vi besluttede at lave en midlertidig plads, for ellers bliver servicen for ringe i den nordligste del af byen, forklarer Tenna Steenbock Olsen.

Henvist til en anden p-plads

Der bliver lagt en stor teltdug over de store betonklodser for at holde saltet tørt. Klodserne skal desuden gøre det nemmere for gummigeden at skrabe saltet op.

Derudover er der anlagt et område, hvor de små traktorer kan skylles efter brug, og hvor vandet ledes ud i et udskilleranlæg.

- Klodserne er lavet i genbrugsmaterialer. Vi har tidligere haft nogle andre store betonfundamenter, men dem skal man støbe fast, så der er ret meget arbejde i dem. De her klodser er meget stabile, fordi de låser sig fast i hinanden og ikke kræver andet end et plant underlag at stå på, siger Tenna Steenbock Olsen.

Foruden klodserne er der også opsat tre høje træhuse på parkeringspladsen. Ifølge Tenna Steenbock Olsen er det siloer, som indeholder et andet slags tømiddel, der bliver brugt på udvalgte forsøgsstrækninger.

Alle materialerne på parkeringspladsen skal også bruges på den permanente saltplads på Lægårdsvej. Går alt efter planen, står den færdig til sommeren næste år.

De bilister, som plejer at bruge parkeringspladsen ved Sønderskovvej, henvises til parkeringspladsen ved motorvejsafkørsel 17 på Mejlbyvej.

Få overblik her
LystrupLIV

Priserne på boliger stiger også i postnummer 8520, men der er ikke mere jord at bygge på

LystrupLIV

Mads Kjeldsen var en af de første, der flyttede til Nye: - I starten havde vi havudsigt tre steder, men vi vidste godt, at det nok var midlertidigt

LystrupLIV

Fugtig top og fugtig bund: Præmiebyggeri i Lærkehaven skal repareres for 14 millioner kroner

Nyhedsbrev

Er der nedrivninger og et nyt boligtårn på vej til Lystrup?

LystrupLIV

Lystrup skal have et nyt hjerte – forslag til bymidte rummer både ny dagligvarebutik og et hus i seks etager

LystrupLIV

Almen boligforening støtter nedrivning af egne boliger: - Vi tror på, at det kan styrke attraktiviteten i området

LystrupLIV

Jens Rasmussens opgang risikerer at forsvinde, men han kan godt se behovet for en stærkere bymidte

Der er intet, der er endeligt besluttet endnu, og mange ting kan stadig nå at ændre sig. Det er udgangspunktet for det projektforslag, som en gruppe grundejere og investorer har fremlagt i forbindelse med arbejdet med en stærkere bymidte i Lystrup.

LystrupLIV

Ugens undren: Hvad i alverden foregår der på parkeringspladsen foran vaskehallen?

Store betonfirkanter, som ligner overdimensionerede legoklodser, en stribe ny asfalt og tre træskure på meget høje ben.

LystrupLIV

Grøn helhedsplan for det nordlige Aarhus kan også komme borgerne i Lystrup og omegn til gode

Den bynære natur i det nordlige Aarhus er under pres, og de grønne områder bør forbindes bedre. Det er baggrunden for det udkast, som Lisbjerg-Skejby-Terp-Kasted Fællesråd og Mollerup Golf Club har fremlagt under navnet Vision Mølledalen.

Nyhedsbrev

Et bedre stisystem og kæmpestore legoklodser i beton

LystrupLIV

Høje karakterer til nyt naturprojekt

Nyhedsbrev

Monsterregn og vand i kælderen - ny engsø skal forhindre oversvømmelser

RisskovLIV og LystrupLIV

Nyt værn mod monsterregn: Pengene til ny engsø er måske på plads

RisskovLIV og LystrupLIV

På Egå Mosevej skal beboerne muligvis sælge deres jord til en ny engsø: - Det må ikke begrænse vores adgang til engen

RisskovLIV og LystrupLIV

Udpeget som kritisk vej: Enorm strækning på Lystrupvej risikerer at ligge i vand

RisskovLIV og LystrupLIV

Rigt fugleliv ved Egå Engsø: - Når havørnen kommer, letter alle fuglene undtagen svanerne

LystrupLIV

Hvad skal et centrum i Lystrup indeholde? Her er fire lokales bud