Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger LystrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det er ikke alle, der har haft udelukkende positive oplevelser med den nye pantstation på Lystrupvej. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Spritny pantmaskine talte forkert: Claus blev snydt for penge to gange

Vi skal forbi den igen. Pantstationen på Lystrupvej. Det er langt fra første gang, jeg beskæftiger mig med den, men på en måde er det gaven, der bliver ved med at give. Altså give historier.

For nogle uger siden blev min kollega på RisskovLIV og jeg kontaktet af Claus Rude, efter at vi havde skrevet en historie om opstarten af den ombyggede pantstation. Han synes, at artiklen var lige positiv nok, for hans erfaringer med den nye maskine var knapt så gode. Og i denne uge gik det galt igen.

Med fire pantsække drog han afsted til pantstationen, velvidende at beløbet ville ende på omkring 500 kroner. Men da alle flaskerne var kastet i, gav maskinen besked om, at han skulle have udbetalt 127 kroner.

Og det er ikke første gang, at Claus Rude har oplevet det. Sidste gang maskinen tilsyneladende talte forkert, kontaktede han Dansk Retursystem, og fik uden yderligere forklaring udbetalt 600 kroner ekstra.

Og nu tænker du måske: Hov, er jeg så også blevet snydt for pantpenge?

Det har jeg spurgt Dansk Retursystem om. For hvordan kan de være sikre på, at der ikke er andre brugere, som har fået udbetalt et for lille beløb for deres pant? Hvor opstår problemet henne, og hvad bliver der gjort for at udbedre fejlen på den spritnye maskine? Svarene får du i artiklen nedenfor.

Fra skæve udbetalinger til et skævt hus, for du har måske lagt mærke til, at huset på Bygaden 6 er ret skævt. Går du forbi det, vil du i hvert fald kunne se, at soklen i husets ene side er sunket helt ned i jorden. Og det er ikke noget nyt.

Jeg har besøgt Simon Søgaard, som bor i huset, og han ved godt, at det i byen er kendt som ”det skæve hus”. Men jeg kan allerede nu afsløre, at man altså kan gå og stå nogenlunde i vater indendørs. Heldigvis.

Til sidst i dagens nyhedsbrev kan du møde Rie Bjerregaard, som har svaret på, hvad der ifølge hende er det bedste ved Lystrup, og hvilke bekymringer hun har for sin by.

Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år, og at du skriver til mig på membr@lystrupliv.dk, hvis der er noget, jeg skal se nærmere på i 2023. Ha’ det godt så længe.

P.S.

Som du måske har lagt mærke til, er LystrupLIV blevet et betalingsmedie, og hvis du ikke allerede er abonnent, vil vi gerne have dig med på holdet. 

Som abonnent kan du forvente at modtage et til to nyhedsbreve om ugen, hvor vi går i dybden med historier om og fra Lystrup, Elsted, Elev og Nye.

Lyder det som noget for dig, kan du for 39 kroner om måneden blive fuldgyldig abonnent lige her.

Hvis du hellere vil se os an, kan du fortsætte med at modtage nyhedsbrevet gratis og følge med i, hvad vi skriver om. 

Billede af Mette Marie Birch Breuning
Billede af skribentens underskrift Mette Marie Birch Breuning Journalist
Efter at pantstationen på Lystrupvej er blevet ombygget, har Claus Rude flere gange oplevet, at maskinen har talt forkert, og at han har fået for få penge udbetalt. Privatfoto

Fejl i pantstationen eller sort uheld? Det sidste, mener Dansk Retursystem, selvom Claus er blevet snydt for hundredvis af kroner to gange

Claus Rude havde brugt et halvt år på at samle til bunke, da den ombyggede pantstation ved Lystrupvej åbnede sluserne i slutningen af august. Men da han pantede omkring 10 store sække, fik han sig noget af en skuffelse. Beløbet på pantbonen var nemlig alt for lavt, og mandag den 2. januar gentog den oplevelse sig.

- Problemet opstår, når du fylder mange flasker i. Så bliver de klemt, knust eller bøjet, og så er det jo meget logisk, at scanneren ikke kan opfange pantmærkaterne, siger han.

Men ifølge Dansk Retursystem er det ikke der, fejlen ligger. Det er derimod sort uheld, at Claus Rude hele to gange har fået udbetalt et for lille beløb. Der er nemlig tale om to helt uafhængige fejl, og derfor er der heller ingen grund til, at andre brugere af pantstationen bekymrer sig om størrelsen på deres pantbon. 

Spørger man Claus Rude virker det dog lidt for tilfældigt. Han opfordrer folk til at tælle deres pant, inden de hælder den i den spritnye pantmaskine.

To gange har Claus Rude brugt den nyligt ombyggede pantstation ved Lystrupvej, og to gange har han fået alt for få penge retur. Dansk Retursystem anerkender, at der er sket fejl, men afviser, at folk generelt bliver snydt for penge. Det er sort uheld i begge Claus Rudes tilfælde, lyder forklaringen.

"Putins Pariserhjul".

Der er 2.438 kilometer fra Moskva til Risskov, men Claus Rude kan ikke undlade at drage paralleller mellem pantstationen på Lystrupvej og Europas største pariserhjul i den russiske hovedstad, som præsident Vladimir Putin indviede den 11. september sidste år.

For dagen efter brød det sammen grundet tekniske problemer. Spørger man Claus Rude, er det ikke meget ulig Dansk Retursystems pantstation i Risskov, der efter et halvt års ombygning genåbnede i slutningen af august.

Det er jo god kundeservice, at Dansk Retursystem reagerer hurtigt og overfører penge, men nu har jeg også godt styr på mængden af pant, som jeg kommer med. Der er sikkert mange andre, der ikke reagerer, fordi de ikke kender værdien af deres pantposer.

Claus Rude

Sidenhen har han oplevet alenlange bilkøer til den forvoksede flaskeautomat, og flere gange er han kørt forgæves på grund af tekniske nedbrud. Læg dertil, at han nu i to ud af to forsøg har oplevet at få alt for få penge retur.

- Første gang var kort efter genåbningen, hvor jeg kom kørende med et halvt års forbrug svarende til 9-10 sække med 100-130 flasker i hver, men jeg fik kun 450 kroner retur. Derfor skrev jeg til Dansk Retursystem, at jeg var overbevist om, at maskinen ikke havde fået talt for omkring 600 kroner af min pant med, fortæller Claus Rude og tilføjer:

- Efter en time eller to vendte de tilbage, og så blev der overført 600 kroner til min konto. Der var ingen nærmere forklaring, og jeg tror ærlig talt ikke selv, de anede en pind om, hvad de skyldte, men via Trustpilot kan jeg konstatere, at jeg ikke er ene om at få talt min pant forkert.

Snydt igen?

Det var deja-vu, da Claus Rude mandag den 2. januar skulle aflevere fire poser pant med omkring 30 halvanden liters flasker plus løs dåsepant. Ifølge Claus' eget estimat var der samlet set flasker og dåser til en plovmands værdi, men beløbet på bonen blev kun sølle 127 kroner.

Derfor har han atter taget kontakt til Dansk Retursystems kundeservice, for han er overbevist om, at den samme tekniske fejl har gentaget sig.

Spørger man Claus Rude, opstår problemet på maskinens transportbånd, hvor flaskerne og dåserne bliver mast eller krøllet, så tælleren ikke kan aflæse dem. Privatfoto

- Jeg kunne med egne øjne se, hvor fejlen opstod. Når du hælder panten ned i sluserne, ryger de ned på et transportbånd med nogle riller på, der fører den videre ind til tællemekanismen, som så scanner pantmærkatet, siger Claus Rude og fortsætter:

- Problemet opstår, når du fylder mange flasker i. Så bliver de klemt, knust eller bøjet, og så er det jo meget logisk, at scanneren ikke kan opfange pantmærkaterne.

Nu regner han med, at Dansk Retursystem igen indbetaler restsummen. Men hvad med de mange andre brugere, der måske også får for lidt penge retur for sin pant?

- Det er jo god kundeservice, at Dansk Retursystem reagerer hurtigt og overfører penge, men nu har jeg også godt styr på mængden af pant, som jeg kommer med. Der er sikkert mange andre, der ikke reagerer, fordi de ikke kender værdien af deres pantposer, siger Claus Rude.

Meget uheldigt

Men ifølge Dansk Retursystem skal brugerne af pantstationen ikke frygte, at beløbene på deres pantboner er fyldt med fejl.

I et skriftligt svar til LystrupLIV og RisskovLIV skriver kommunikationskonsulent Mette Klint, at der er tale om forbigående fejl, og at de to episoder, som beklageligvis begge har ramt Claus Rude, ikke har noget med hinanden at gøre.

- Vi har haft en forbigående fejl mandag den 2. januar på den ene af vores to tællere på pantstationen i Aarhus. Fejlen var i den optiske læser, det vil sige den scanner, som alle dåser og flasker læses i, skriver hun.

Vi overvåger hele tiden anlægget, så vi er ikke afhængige af, at folk melder fejl ind. Hvis man oplever at få en helt skæv bon, så skal man selvfølgelig reagere, men det er helt tilfældigt, at den samme person er blevet ramt af to uheld. Det er ikke noget, folk skal være bekymret for.

Mette Klint, kommunikationskonsulent i Dansk Retursystem

Fejlen var der i tre timer, og Dansk Retursystem er via deres overvågning i gang med at gennemgå alle afleveringerne i tidsrummet for at tjekke, om kunderne har fået udbetalt de rigtige beløb. Har de ikke det, får de automatisk en ekstra udbetaling.

- At den samme kunde blev ramt af en fejl i september, er meget uheldigt, men de to sager skyldes to forskellige ting. Vi kan kun beklage, at det har ramt den samme kunde. I september var der et nedbrud på anlægget, lige netop da kunden afleverede sin pant, og det gjorde, at panten ikke blev udbetalt korrekt, skriver Mette Klint.

Ifølge Dansk Retursystem skyldes fejludbetalingerne altså ikke, at flaskerne og dåserne bliver krøllet eller mast på transportbåndet og dermed ikke kan aflæses korrekt. Tværtimod bliver panten spredt ud på transportbåndet, inden det rammer tælleren.

Ingen grund til bekymring

For at forhindre fejl i udbetalingerne fremadrettet er Dansk Retursystem i gang med at udvikle en løsning, der vil alarmere dem, hvis optællingen fejler, så den kan standses.

Det lyder meget tilfældigt, at lige præcis den samme kunde bliver ramt af to forskellige fejl med fire måneders mellemrum. Er det virkelig tilfældet?

- Ja, de to ting har ikke noget med hinanden at gøre. At det rammer den samme kunde, er helt vildt uheldigt, og vi er selvfølgelig i gang med at udbetale de penge, han ikke har fået, siger Mette Klint.

Jeg kan se på Trustpilot, at der også er en kunde, som har fået for få penge udbetalt ved maskinen i Fields. Det tyder altså på, at fejlen går igen på flere af jeres maskiner. Hvad gør I for at udbedre det?

- Det er ikke samme fejl, men der vil indimellem ske nedbrud på pantstationerne, ligesom med alt andet teknik. Det er også derfor, vi overvåger dem, følger op på teknikken og rengør dem for at holde dem kørende. Når vi får en henvendelse om fejludbetaling, tager vi den altid seriøst og behandler sagen individuelt. Og vi får generelt meget få tilbagemeldinger om fejludbetalinger.

Igen i denne uge gik det galt. Ifølge Claus Rude havde han fire store sække med pant til en samlet værdi på cirka 500 kroner. Men maskinen talte kun flasker for 129 kroner. Privatfoto

Men hvordan kan I være sikre på, at der ikke er andre brugere, som har fået udbetalt for få penge? Og at I finder frem til alle fejloptællingerne?

- Vi overvåger som sagt hele tiden anlægget, men hvis man oplever at få en helt skæv bon, så skal man selvfølgelig reagere. Det er helt tilfældigt, at den samme person er blevet ramt af to uheld. Det er ikke noget, folk skal være bekymret for. Selvom jeg godt kan forstå, hvis man tænker, at fejl i to ud af to tilfælde er en voldsom statistik. Det medgiver jeg, siger Mette Klint.

En letkøbt forklaring

"Det kan jo ikke være rigtigt," er Claus Rudes umiddelbare reaktion på, at han tilsyneladende er jordens mest uheldige bruger af pantstationen langs Lystrupvej.

- Jeg synes, forklaringen om, at jeg skulle være så uheldig, virker lidt letkøbt. Statistisk set burde det nærmest ikke kunne lade sig gøre, siger Claus Rude.

At det ifølge Dansk Retursystem skulle være to forskellige fejl, der har ramt lige netop ham, vækker også undren. For i begge tilfælde er fællesnævneren, at scanneren uden problemer har talt hans små dåser og flasker med. Begge gange var det antallet af store flasker, der blev talt håbløst forkert.

- Trods nedbrud eller fejl med scanneren kan jeg jo se, at den har talt mine små flasker fint sammen. Det forstærker jo bare min mistanke om, at pantstationen generelt har svært ved at tælle den store flaskepant sammen, siger han.

Derfor opfordrer han andre brugere af pantstationen til at opgøre deres pant, så man ved, hvad den er værd, før man smider pantposerne i bagagerummet og kører mod pantstationen.

- Jeg kan godt lide systemet, og det er klart at foretrække i stedet for at stå ved flaskeautomaten i supermarkedet og få fedtede fingre. Derfor vil jeg også gerne, at systemet bare fungerer, siger Claus Rude.

Huset på adressen Bygaden 6 i Lystrup er opført i år 1913, og gennem årene er det sunket ned i jorden i den ene side. Læg mærke til, at vejen foran huset er helt plan. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Lystrups svar på det skæve tårn i Pisa: På besøg i ”det skæve hus” på Bygaden

Jeg må indrømme, at jeg spærrede øjnene lidt ekstra op, første gang jeg gik forbi huset på adressen Bygaden 6. Det gjorde du måske også? Måske har du også undret dig over, hvordan det lille, skæve hus er blevet så skævt, om det også hælder indendørs, og om det kun bliver skævere med tiden? 

Det har jeg i hvert fald, og derfor kontaktede jeg Simon Søgaard, som bor i huset. Han inviterede mig indenfor til en snak, og jeg kan allerede nu afsløre, at huset er plant indendørs. Formentlig fordi, gulvet er blevet rettet op. 

Simon Søgaard har boet i det skæve hus siden 2018. Han synes, at huset passer fint til hans egen lidt "skæve eksistens". I artiklen kan du komme med indenfor og lære mere om Lystrups svar på det skæve tårn i Pisa.

På adressen Bygaden 6 ligger Lystrups – ja, måske endda Aarhus’ – skæveste hus. Men hælder det også indeni? Jeg har været på besøg hos Simon Søgaard, som bor i det skæve hus, og i artiklen kan du komme med indenfor.

Hvis du er gået forbi huset på Bygaden 6 og har tænkt: ”Er det mig, der har drukket en øl for meget, eller er det der hus helt skævt”, så er du næppe alene. I hvert fald spærrede også jeg øjnene lidt ekstra op, første gang jeg passerede det lille, røde murstenshus i den gamle landsbymidte.

Og den er altså god nok. Huset er virkelig skævt. Kaster man et blik på soklen, kan man tydeligt se, hvordan den er helt tydelig i den ene side, mens den er sunket fuldstændig ned i jorden i den anden.

Da jeg købte huset, fik jeg at vide, at huset havde været skævt i 100 år. Det her område er jo meget sumpet, fordi der er en masse vand i undergrunden. Da de byggede huset, piloterede de formentligt ikke ordentligt. Eller overhovedet.

Simon Søgaard, ejer af "det skæve hus" på Bygaden

Så langt, så godt. Det var ikke mig, der så syner. Efter at have konstateret det, begyndte jeg at gruble. Hvordan i alverden er det sket? Kan huset overhovedet holde til det? Bliver det ved med at synke ned i jorden? Og hvad med dem der bor der? Går de mon helt svimle rundt indendørs?

Det satte jeg mig for at undersøge. Derfor ringede jeg til Simon Søgaard, som bor i det skæve hus på Bygaden, og tirsdag i denne uge inviterede han mig indenfor.

Et 'quirky' hus

Simon Søgaard har boet i det skæve hus siden 2018, da han flyttede fra midtbyen til Lystrup for at få mere plads og være tættere på sin familie. Og faktisk var det husets skævhed, han faldt for.

- Når jeg siger til folk, at jeg bor i det skæve hus på Bygaden, så ved alle, hvor det er. Og jeg må indrømme, at det blandt andet var det, jeg faldt for ved huset. Det er tilpas ’quirky’, siger han, da vi drikker en kop kaffe ved køkkenbordet.

Simon Søgaard har boet på Bygaden 6 siden 2018. Faktisk var det husets skævhed, han faldt for. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Som vi sidder der, kan jeg konstatere, at det ikke har været nødvendigt at nagle møblerne fast til gulvene, og malerierne fast på væggene. Indendørs kan man stå og gå nogenlunde plant.

Men sådan har det sikkert ikke været altid, og at huset, efter det stod færdigt, begyndte at hælde, var næppe en positiv overraskelse for de daværende beboere.

- Da jeg købte huset, fik jeg at vide, at huset havde været skævt i 100 år. Det her område er jo meget sumpet, fordi der er en masse vand i undergrunden. Da de byggede huset, piloterede de formentligt ikke ordentligt. Eller overhovedet. Det har da uden tvivl været skævt indenfor også, siger Simon Søgaard.

Muranker sikrer gavl

En rundtur i huset slår fast, at man ikke behøver at tage søsygepiller for at bo her. Men står man i køkkenet, og kigger ud gennem vinduet mod Bygaden, er husets skævhed tydeligere end nogensinde.

Alligevel er Simon Søgaard ikke bekymret for, at huset falder yderligere i.

- Det er 'rock solid', og jeg er 72 år gammel, så det skal gå stærkt, hvis det skal blive i min levetid. Det ligger, hvor det ligger nu, og der bliver det, siger han.

Står man i køkkenet og kigger ud mod Bygaden, er det tydeligt at se, at den gamle del af huset er helt skæv. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Vi går en tur udenfor, og i den ene gavl peger han op mod et stort jernkryds. Det er et såkaldt muranker, som i sin tid blev sat i, for at muren ikke skulle glide ud. Nedenfor ankeret kan man se resterne fra en gammel revne, som var begyndt at danne sig i gavlen.

Huset på Bygaden 6 blev opført i 1913 og ligger i den del af Lystrup, som engang udgjorde bykernen. Også i dag er området omfattet af en såkaldt bevarende lokalplan. Den blev i sin tid vedtaget, da kommunen ønskede at udstikke rammerne for bevarelsen af bestemte bevaringsværdige landsbyer i Aarhus Kommune.

Tidligere ejere har påsat et muranker på den ene gavl for at sikre muren. Nedenfor kan man se stregen, som tidligere har været en stor revne. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Det betyder, at områdets kulturelle og arkitektoniske udtryk overordnet skal vedligeholdes. Lokalplanen fastslår blandt andet, at husene ikke må males i en hvilken som helst farve, men at farvevalget skal passe til omgivelserne.

Skæv eksistens, skævt hus

Siden er huset blevet udvidet med en tilbygning mod syd, og i dag er der i alt 209 kvadratmeter bolig på adressen. Grunden er 1.056 kvadratmeter stor, boligen er i to plan og består af fem værelser, to badeværelser og to toiletter.

Tilbage i det skæve hus kan man ikke se den store overgang fra den gamle del til den nye tilbygning. Den er bygget i samme arkitektoniske stil som den oprindelige ejendom.

- Jeg kan godt lide, at de har vist det hensyn at bygge den nye del, så den falder fuldstændig sammen med den gamle. Og det generer ikke mig, at det oprindelige hus er skævt. Jeg synes, det er sjovt, siger Simon Søgaard.

Fra Bygaden ligner det et relativt lille hus, men bagtil ligger en tilbygning, som blev opført i midten 00'erne. Den er bygget i samme arkitektoniske stil, og sammenlagt er der 209 kvadratmeter bolig. Foto: Mette Marie Birch Breuning
På førstesalen kan man gå fra den oprindelige ejendom, som blev opført i 1913, til den tilbygning, der blev opført godt 100 år senere. Simon Søgaard kalder det for "tidsbroen". Foto: Mette Marie Birch Breuning

Derfor har han heller aldrig overvejet at få huset rettet op. Både fordi det vil være en meget bekostelig affære, men også fordi det formentlig vil flytte problemet indendørs.

- Man kan godt rette huset op ved at pumpe sand nedefra, men så bliver hele mit hus jo skævt indvendigt? Det ville ikke være så forfærdeligt smart, og jeg er heller ikke sikker på, at sammenbygningen af de to huse vil have godt af, at man pludselig begynder at rette op på det, siger han og afslutter vores samtale på fineste vis:

- Jeg regner sgu også mig selv for en lidt skæv eksistens, så det passer meget godt sammen. Det kan ses på mig, at jeg har levet et liv, og det må også godt kunne ses på et hus, at det har levet et liv.

Rie Bjerregaard er 53 år gammel og har boet i Lystrup i 32 år. Privatfoto

Rie fandt drømmehuset i Lystrup og har siden bygget nyt – men to ting bekymrer hende

Rie Bjerregaard har boet i Lystrup, siden hun var 21 år gammel. Egentlig var det hendes daværende svigerforældre, der talte byen op, og siden er hun ikke flyttet fra området.

Hun sætter især pris på de mange grønne områder, og særligt legepladsen ”Byggeren” bruger hun jævnligt – også i forbindelse med sit arbejde. Hun er dog bekymret for det hærværk, der finder sted, og så har hun en stor bøn til byrådet.

I artiklen kan du læse mere om, hvad der ifølge Rie Bjerregaard er det bedste ved Lystrup, og hvad der kunne være bedre.

Det er 32 år siden, at Rie Bjerregaard flyttede til Lystrup. Hun sætter især pris på legepladsen ”Byggeren” og de mange grønne områder i byen. I artiklen fortæller hun om det bedste ved Lystrup, og om nogle af de bekymringer hun har for området.

Rie Bjerregaard, 53 år gammel, privat børnepasser, bor i Lystrup

Hvornår flyttede du til Lystrup og hvorfor?

- Jeg flyttede fra midtbyen til Lystrup for 32 år siden, da jeg var 21 år gammel. Jeg er opvokset i Slet ved Tranbjerg, men mine svigerforældre boede i Lystrup, og derfor fik jeg kendskab til byen. De havde boet i Lystrup siden 1960’erne, så de havde mange historier om Lystrup, som dengang kun havde 3.000 indbyggere.

- Det betød, at jeg allerede dengang fik et varmt og nært forhold til byen, og da drømmehuset skulle findes, fandt vi det i Lystrup. Efter jeg blev skilt, blev jeg i byen, og for 22 år siden byggede min nuværende mand og jeg et nyt hus i Lystrup, hvor vi bor i dag.

Hvad er dit yndlingssted i lokalområdet?

- Jeg har altid været glad for at besøge den pædagogisk ledede legeplads Søndergård, som er kendt som ”Byggeren”. Siden mine børn var små, har jeg besøgt stedet, og gjorde det også senere, da jeg arbejdede i institution i Lystrup. I dag besøger jeg ofte stedet med børnene i min private pasningsordning.

Hvad er det bedste ved Lystrup?

- I mit arbejde som privat børnepasser elsker jeg, at der er små skove, grønne områder, gode stiforbindelser og legepladser i de forskellige kvarterer, som er tilgængelige for alle. Fodboldanlægget er også helt fantastisk for byen. Det var savnet i mange år, og nu er der ovenikøbet etableret en kunstgræsbane. Det er berigende for vores forening og ikke mindst for Lystrup udadtil.

Hvad bekymrer dig?

- Jeg er meget ked af, at der foregår hærværk flere steder i Lystrup. Lystrup Café og Familierestaurant har været hårdt ramt, og det påvirker mig, da det går udover mennesker, som hver dag arbejder ihærdigt og skaber stemning og hygge i restauranten for borgerne i Lystrup og omegn. Det er virkelig trist.

- Jeg oplever også ofte, at skraldespandene ved busstoppestederne bliver ”sprængt” i stykker, og ved Børnehuset Lyset har legepladsen været udsat for hærværk. Det gør mig ked af det, at der er nogle, som ikke ved, hvordan man behandler fællesområder fornuftigt og med respekt.

Hvis du skulle give en bøn til byrådet, hvad skulle den så være?

- Vores by har mange skønne institutioner. Der er dygtige pædagoger, som hver dag yder deres bedste for de små, og der er ledere, som kæmper og arbejder for at få dagligdagen til at lykkes. Men af egen erfaring og ikke mindst via opråb fra tidligere kollegaer bekymrer det mig, at rigtig mange bliver ramt af stress, udbrændthed og manglende lyst til jobbet, til trods for at de er dygtige og kompetente. Jeg oplever, at forældrene til de børn, jeg passer, er utrygge ved at sende deres børn i de kommunale børnehaver, fordi der mangler personale. Så det er vigtigt, at der meget snart kommer flere hænder.

- Jeg ønsker også, at medarbejderne på legepladsen Søndergård kan fortsætte deres gode arbejde, og at stedet bliver bevaret. Den har været truet af lukning flere gange, men legepladsen er fantastisk og til gavn for alle.

Det bedste og værste ved Lystrup, Elsted, Elev og Nye

I en række artikler, som bliver bragt løbende, har LystrupLIV bedt forskellige borgere fra Lystrup, Elsted, Elev og Nye sætte ord på, hvad der er det bedste ved deres lokalområde. Hvor er deres yndlingssteder, hvorfor er de flyttet til området, og hvad kunne være bedre?

Håbet er, at det kan starte en samtale om postnummer 8520, og hvem ved, måske kan man også blive inspireret til at besøge nye steder i nærområdet?

Læs de andre artikler i serien her: