Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger LystrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Ifølge flere eksperter i boligøkonomi skal man forberede sig på, at boligpriserne falder det næste stykke tid. Fotos: Jens Thaysen

Hvad koster et hus i Lystrup, og hvordan udvikler priserne sig?

Det er vist ingen hemmelighed, at det er blevet dyrere at være dansker. Og temmelig dyrt faktisk. Priserne er steget på en lang række varer i forretningerne, benzinen koster det hvide ud af øjnene, og varmeregningen har du måske også fået et chok over.

Ejer du et hus eller en lejlighed, eller går du med købs- eller salgstanker, har du måske også spekuleret over, hvordan priserne på boligmarkedet ser ud, og hvordan de er blevet eller bliver påvirket. For hvor meget bliver boligerne i Lystrup og omegn egentlig solgt for?

Tidligere har flere lokale ejendomsmæglere overfor LystrupLIV givet udtryk for, at det særligt er række- og parcelhusene, der er rift om. Og at priserne de sidste år kun er gået én vej, nemlig opad.

Her halvvejs inde i år 2022 er jeg dykket ned i de fem henholdsvis dyreste og billigste boligsalg, som har fundet sted i postnummer 8520 i år. Og selvom det er familieboliger, der fylder på listen, er der både forskel i størrelse, kvadratmeterpris og salgspris.

Netop salgspriserne kan man godt forvente, at der sker noget med det næste stykke tid. Faktisk er priserne allerede begyndt at falde, og det er kun begyndelsen, vurderer flere eksperter i boligøkonomi.

Men det er ikke kun den høje inflation og de stigende renter, der presser dem nedad. Flere faktorer spiller ind, og det kan betyde, at både sælgere og købere i Aarhus’ nærmeste periferi skal væbne sig med tålmodighed.

Fra en slags penge til nogle helt andre. Byrådet i Aarhus Kommune har nemlig valgt at afsætte fire millioner kroner til oplandsbyerne.

Om Lystrup, Elsted, Elev eller Nye får en bid af kagen, vides endnu ikke, men hvis det bliver tilfældet, kan du og dine lokale medborgere være med til at beslutte, hvordan pengene skal bruges.

Her til sidst får du den sædvanlige smøre: Jeg vil rigtig gerne høre fra dig, hvis du har kommentarer eller idéer til historier, jeg skal se nærmere på. Hiv fat i mig på membr@lystrupliv.dk eller på 20 75 61 81.

Tak fordi du læser med.

Billede af Mette Marie Birch Breuning
Billede af skribentens underskrift Mette Marie Birch Breuning Journalist
Der er lige knap tre millioner kroner i forskel mellem den dyreste og billigste ejendom solgt i år 2022 i Lystrup. Foto: Jens Thaysen

Se listen: De fem dyreste og billigste boliger solgt i Lystrup og omegn i 2022

I 2021 blev der solgt 122 villaer og rækkehuse i postnummer 8520, og Lystrup er ifølge flere ejendomsmæglere et populært sted at slå sig ned. Men hvor meget bliver boligerne solgt for, hvor store er de, og hvordan ser det ud med kvadratmeterpriserne?

Vi er et halvt år inde i år 2022, og det dyreste hus, som er blevet solgt i år, er en 174 kvadratmeter stor villa med en kælder på 60 kvadratmeter. Den blev solgt for knap 5,3 millioner kroner. Det billigste salg var et 81 kvadratmeter stort rækkehus, som skiftede hænder for en pris på 2,2 millioner kroner.

Dyk ned i artiklen og få et overblik over de fem dyreste og fem billigste bolighandler i postnummer 8520 i år.

Ligesom mange andre steder har der været gang i boligsalget i postnummer 8520 de seneste år, og priserne har gennem en lang periode været stigende. I artiklen får du en liste over de fem dyreste og billigste boliger, som indtil nu er solgt i Lystrup og omegn i år 2022.

Der er ingen tvivl om, at det særligt er parcel- og rækkehuse i Lystrup, Elsted, Elev og Nye, der er i høj kurs blandt køberne. Det er også dem, der er flest af, men som LystrupLIV skrev for et par måneder siden, er efterspørgslen faktisk så stor, at udbuddet har svært ved at følge med.

Kaster man et blik på listen over solgte boliger i postnummer 8520 i indeværende år, er det også rækkehuse, villaer og parcelhuse, der fylder pladserne.

Men hvor meget bliver boligerne solgt for? Hvor store er de og de tilhørende grunde? Og hvordan ser det ud med kvadratmeterpriserne?

I listen herunder får du et overblik over de fem henholdsvis dyreste og billigste boliger solgt i Lystrup og omegn i år 2022.

Oplysningerne stammer fra den digitale tingbog, FinansDanmarks boligmarkedsstatistik og Bygning- og Boligregistret (BBR).

1) Birkebakken 15

Birkebakken 15. Foto: Google Street View

Huset på Birkebakken 15 ligger i det vestlige Lystrup, og ejendommens have vender ud mod et større, grønt areal. Huset blev solgt for 5.298.000 kroner med overtagelse den 1. april, og boligarealet er på 174 kvadratmeter. I underetagen er der desuden en kælder på 60 kvadratmeter, hvoraf 30 er indrettet og godkendt til beboelse.

Huset er opført i 1967 og er bygget om i 2019. Der er syv værelser og to toiletter, og grunden er 838 kvadratmeter stor.

Kvadratmeterprisen endte ved salget på 28.180 kroner, og var dermed 4.709 kroner højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i samme periode sidste år, nærmere bestemt i andet kvartal af 2021.

Huset ender på nuværende tidspunkt på førstepladsen over dyreste bolighandler i Lystrup i 2022.

2) Blåbærhaven 53

Blåbærhaven 53. Foto: Google Street View

Fra det vestlige Lystrup bevæger vi os til det nordøstlige hjørne af byen. Boligen på Blåbærhaven 53 blev solgt for 4.595.000 kroner med overtagelse 1. april.

Huset er 146 kvadratmeter stort, og er opført i år 2000. Der er ikke registreret større om- eller tilbygninger på huset, og det består af seks værelser og to toiletter.

Kvadratmeterprisen på ejendommen endte på 30.633 kroner, hvilket er 7.162 kroner dyrere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i andet kvartal af 2021.

Grunden er i alt 822 kvadratmeter stor.

3) Rønnehaven 62

Rønnehaven 62. Foto: Google Street View

Nær Hovmarksparken øst for Sønderskovvej blev parcelhuset på Rønnehaven 62 solgt for 4,5 millioner kroner med overtagelse den 1. juli. Sælger købte selv ejendommen i 2008, og på daværende tidspunkt kostede den tre millioner kroner.

Boligen har et areal på 202 kvadratmeter, og grunden er 819 kvadratmeter stor. Under huset er der en kælder på 56 kvadratmeter.

Huset er bygget i 1974 og var gennem en større ombygning i 1983. Boligen har syv værelser og to toiletter.

Ved salget endte kvadratmeterprisen på 19.480 kroner, hvilket er 3.991 kroner lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris for andet kvartal i 2021.

4) Brombærhaven 32

Brombærhaven 32. Foto: Google Street View

På en sidevej til Asmusgårdsvej i det nordlige Lystrup ligger parcelhuset på Brombærhaven 32 tilbagetrukket fra vejen. Huset er bygget i 1979, og har ikke været ombygget i større grad.

Det består af i alt fem værelser og to toiletter, og huset blev solgt for 4.295.000 kroner med overtagelse den 1. juli. Det ligger på en grund, som er 822 kvadratmeter stor.

Kvadratmeterprisen ved salget endte på 30.246 kroner, hvilket er 29 procent højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i andet kvartal sidste år.

5) Hyldehaven 106

Hyldehaven 106. Foto: Google Street View

Villaen på Hyldehaven 106, som ligger i anden parket ud mod Sønderskovvej, blev solgt for 4,1 millioner kroner med overtagelse den 1. april. Boligen er 166 kvadratmeter stor, og grunden er i alt 980 kvadratmeter.

Huset er opført i 1978 og er ikke blevet ombygget i større grad. Der er i alt fem værelser og to toiletter i huset.

Kvadratmeterprisen på villaen på Hyldehaven endte ved salget med at være 4.313 kroner lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i andet kvartal af 2021.

1) Kildehaven 128

Kildehaven 128. Foto: Google Street View

Fra de fem dyreste boliger bevæger vi os mod de fem billigste. Det billigste salg i år er foretaget på Kildehaven 128. Det er et 81 kvadratmeter stort rækkehus, som ligger centralt i Lystrup nær Bystævnet.

Huset blev solgt for 2.240.000 kroner med overtagelse den 1. juni. Grunden er 129 kvadratmeter stor, og med til rækkehuset hører en lille have.

Huset er opført i 1991, og der er ikke registreret større om- eller tilbygninger. Boligen er inddelt i tre værelser og et toilet.

Kvadratmeterprisen var ved salget 4.183 kroner højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i samme periode sidste år – altså i andet kvartal af 2021.

2) Hyldehaven 72

Hyldehaven 72. Foto: Google Street View

Rækkehuset på Hyldehaven 72 blev solgt for 2.550.000 kroner med overtagelse den 1. juli. De seneste 28 år har huset stået i samme ejers navn, men det er nu slut. Den tidligere ejer købte huset i 1993 – dengang kostede det 600.000 kroner.

Boligen har et areal på 100 kvadratmeter, og grunden, som den ligger på, har et areal på i alt 331 kvadratmeter.

Rækkehuset er bygget i 1973 og har ikke været ombygget. Det består af fire værelser og et toilet. Der er også brændeovn i boligen.

Kvadratmeterprisen endte med at være fem procent og 1.286 kroner højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i samme periode sidste år.

3) Mosevangen 3

Mosevangen 3. Foto: Google Street View

Parcelhuset på Mosevangen 3 er et hus fra 1960’erne med fladt tag og gule sten. Det ligger i den sydligste del af Lystrup nær motorvejen.

Huset blev solgt for 2.995.000 kroner med overtagelse den 1. april. Det er 150 kvadratmeter stort og ligger på en grund, som er 800 kvadratmeter.

Boligen er opført i 1965 og er ikke blevet ombygget i større grad. Den består af fem værelser og to toiletter.

Kvadratmeterprisen endte ved salget med at være 16 procent og 3.768 kroner lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i andet kvartal af 2021.

4) Birkehaven 46

Birkehaven 46. Foto: Google Street View

Fra det sydligste Lystrup bevæger vi os til den nordligste del af byen, hvor parcelhuset på Birkehaven 46 er blevet solgt for samme pris som huset på Mosevangen, nemlig 2.995.000 kroner.

Køberne overtog huset den 1. april, og huset er 146 kvadratmeter stort, mens grunden er 760 kvadratmeter.

Boligen er opført i 1980, og der er ikke registreret større om- eller tilbygninger siden. Den består af fire værelser og to toiletter.

Ved salget endte kvadratmeterprisen med at være 3.896 kroner lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i andet kvartal af 2021. Det svarer til et fald på 17 procent.

5) Bøgehaven 43

Bøgehaven 43. Foto: Google Street View

Den sidste bolig på listen ligger på Bøgehaven 43 i det østlige Lystrup. Det er et rækkehus, som er solgt for 3.215.000 kroner med overtagelse den 1. juni.

Huset er 138 kvadratmeter stort, og kvadratmeterprisen ligger på niveau med den gennemsnitlige kvadratmeterpris sidste år, altså i andet kvartal af 2021.

Grunden, som ejendommen ligger på, er 241 kvadratmeter stor, og foruden stueetagen udgør boligens tagetage 57 kvadratmeter, som alle er udnyttet til beboelse.

Rækkehuset er opført i år 2000, og har siden da ikke været om- eller tilbygget i større grad. Ifølge de offentlige registre er der fire værelser og to toiletter i boligen.

Overvejer du at købe eller sælge en bolig, skal du være forberedt på, at boligpriserne ser ud til at falde. Sådan lyder det fra flere eksperter, som blandt andet begrunder det med rekordhøj inflation og stigende renter. Arkivfoto: Michael Bager

For første gang i lang tid faldt boligpriserne i maj: Og det er kun begyndelsen, siger analytikere

Inflationen er rekordhøj, renterne stiger og den generelle økonomi er præget af verdenssituationen og krigen i Ukraine. Det får betydning for boligpriserne, som lige nu er på vej i én retning - nedad. Det vurderer tre eksperter i boligøkonomi.

For første gang i lang tid faldt boligpriserne i maj med 0,5 procent, og ifølge flere eksperter er det kun begyndelsen på en længere periode med prisfald. Det gælder både for parcelhuse, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

De høje renter betyder, at danskerne har færre penge at købe for, men også varmepriser og de nye skattevurderinger, som træder i kraft i 2024, kan få betydning for udviklingen. De største prisfald vil sandsynligvis ramme i og omkring de store byer, blandt andet Aarhus, og derfor kan det være, at både sælgere og købere må væbne sig med tålmodighed.

Med rekordhøj inflation, nye rentestigninger og uden udsigt til, at den generelle situation i økonomien vender, peger pilen lige nu nedad for boligpriserne. De nye ejendomsskatter, som træder i kraft i 2024, kan også forlænge prisfaldet.

Der er grund til at regne med, at boligpriserne kommer til at falde, og det gælder både, hvis man er på udkig efter et stort parcelhus, et rækkehus eller en ejerlejlighed.

Sådan lyder vurderingen fra tre eksperter i boligøkonomi.

For få uger siden viste tal fra Boligsiden.dk, at der i maj var stilstand i prisudviklingen. Men når man korrigerer for de sæsonbetingede udsving i boligpriserne, var der faktisk tale om et prisfald på 0,5 procent, viser en analyse fra Nykredit.

Mit bedste bud er, at prisfaldet først lige er startet. Det er svært at sætte konkrete tal på, men vores bedste bud er, at der i gennemsnit på landsplan kommer et prisfald på i hvert fald i omegnen af fem til 10 procent frem mod slutningen af 2023.

Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank

Samtidig steg inflationen atter i maj, mens centralbankerne er begyndt at hæve renterne. Tilsammen gøder det jorden for et dansk boligmarked med udsigt til et prisfald, der kan vare ved længere end blot et par måneder.

- Jeg regner med, at det fortsætter. De rentestigninger, vi har set især den seneste måned, gør, at en vending på boligmarkedet er i fuld gang. Vi har ikke prisdata for juni endnu, men henover sommeren vil jeg forvente et boligprisfald på både huse, lejligheder og sommerhuse - og måske allerede fra juni, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, som står bag analysen.

Færre penge at købe for

Spørger man Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, er prisfaldet på boligmarkedet blot i sin helt spæde begyndelse. Han vurderer, at der er mere i vente.

- Mit bedste bud er, at prisfaldet først lige er startet. Det er svært at sætte konkrete tal på, men vores bedste bud er, at der i gennemsnit på landsplan kommer et prisfald på i hvert fald omegnen af fem til 10 procent frem mod slutningen af 2023, siger han.

Inflationen begyndte først for alvor at tage fart, efter Rusland invaderede Ukraine, men allerede i månederne op til den russiske invasion var energipriserne begyndt at stige ganske betragteligt.

Ifølge Michael Harboe Møller, som er senioranalytiker ved Boligøkonomisk Videncenter, vil der med en økonomi præget af prisstigninger og inflation, være et incitament til at hæve renterne. Og når der skal betales mere for at låne, får danskerne færre penge at købe bolig for:

- Så længe forsyningskæderne på markederne ikke virker, og der er problemer med at finde energi, er der en trussel om stigende priser. Centralbankerne rundt om i verden har mandat til at sørge for, at priserne holdes i ro, og det kan rentestigningerne bruges til.

Og som økonomien ser ud lige nu, er der ifølge Mira Lie Nielsen fra Nykredit ikke grund til at tro, at centralbankerne vil bremse renternes færd opad.

Forbeholdne sælgere

Også andre faktorer, som for eksempel de høje priser på varme, vil ifølge Mira Lie Nielsen få boligpriserne til at falde.

- Faldet vil være størst i de dyreste områder omkring hovedstaden og de store byer, siger hun.

Det betyder, at husejere i Aarhus og i de dyrere forstæder til Aarhus, der overvejer at sælge deres bolig, må forvente, at de kommende måneder kommer til at skrue den potentielle salgspris nedad, forklarer Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank:

- I de store byer er man bare mere udsat og mere afhængig af renten, fordi belåningen er større. Oftest ser vi derfor, at dem, der gerne vil købe boliger dér, har en højere gearet økonomi og derfor er mere sårbare over for rentestigninger.

Også Michael Harboe Møller fra Boligøkonomisk Videncenter peger på, at køberne vil være spændt hårdere for i Aarhus' nærmeste periferi. Og selve udsigten til prisfald kan forlænge den tid, det ellers ville tage at afsætte sin bolig.

- Som sælger kan det godt være, at man skal indstille sig på at være realistisk i forhold til, hvad man får for sin bolig, hvis man skal af med den lige nu, siger han, men understreger, at tendensen til prisfald er på et så tidligt stadie, at der vil gå noget tid, før det for alvor slår igennem.

- Sælgerne vil i noget tid endnu være forbeholdne med at sætte priserne ned, og derfor kan det godt tage noget tid, før priserne rent faktisk falder, siger han.

Nye ejendomsskatter

Også de nye skattevurderinger af ejendomme, som træder i kraft den 1. januar 2024, kan få betydning for prisfaldet. For nogle bliver det dyrere at bo, mens det for andre bliver billigere.

Boligejere, som har en bolig nu, eller som køber en bolig før den 31. december 2023, får en skatterabat svarende til den ekstra skatteregning, de eventuelt skal betale. Rabatten gælder, så længe de ejer boligen.

- Den nye offentlige ejendomsvurdering rammer alle boligtyper, og skatten kan blive løftet ganske betragteligt, de steder, hvor den har været for lav. Og den større skatteregning får også priserne til at falde, siger Søren Kristensen og fortsætter:

- Hvis du skal af med 30.000 kroner mere i boligskatter i den bolig, du sidder i nu, får du det samme i skatterabat. Men den rabat kan du ikke give videre til en ny køber, og det er med til at skubbe til prisfaldet. I sig selv kan det godt give et prisfald på 10 procent i et område som Aarhus ved indgangen til 2024.

Ifølge en artikel fra DR har en lang række boligejere i Lystrup, Elsted og Elev fået nye vurderinger af, hvor meget deres ejendom er værd, og hvad de skal betale i skat fremadrettet.

En af de ting, der står højt på ønskelisten for mange af borgerne i Elev og Nye, er en cykelsti fra Elev til Lisbjerg gennem Lisbjerg Skov. Lige nu skal cyklisterne køre på den trafikerede landevej. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Lystrup og omegn får måske del i ny pengepulje – borgerne skal være med til at bestemme, hvordan pengene skal bruges

Byrådet i Aarhus har afsat fire millioner kroner til oplandsbyerne. Pengene skal udmøntes via såkaldte "deltagerbudgetter", hvor borgerne får mulighed for at påvirke, hvordan de skal bruges.

Det er ikke alle oplandsbyer, der får del i puljen, for pengene skal afsættes med udgangspunkt i anbefalingerne fra Oplandsudvalget. Derfor er det endnu uvist, om Lystrup, Elsted, Elev eller Nye får en bid af kagen, men de første deltagerbudgetter bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside i efteråret.

Når kommunen har udvalgt, hvilke områder der skal have penge, kan borgerne i de bestemte områder komme med idéer til løsninger. Herefter skal borgerne stemme, og de idéer, der får flest stemmer, bliver realiseret.

Byrådet har øremærket fire millioner kroner, som med udgangspunkt i anbefalinger fra det såkaldte Oplandsudvalg skal afsættes til oplandsbyerne. Det er endnu uvist, om Lystrup, Elsted, Elev eller Nye får en bid af kagen, men er det tilfældet, skal borgerne være med til at bestemme, hvordan pengene skal bruges.

En ny cykelsti mellem Elev og Lisbjerg, et mødested for unge og en skaterbane. Det er nogle af de ting, som står på ønskelisten blandt borgerne i Lystrup, Elsted, Elev og Nye, og nu har byrådet i Aarhus afsat fire millioner kroner til oplandet, som skal styrke sammenhængskraften i lokalområderne.

Pengene bliver udmøntet i såkaldte "deltagerbudgetter", og det er ifølge kommunen borgerne selv, der skal være med til at beslutte, hvad pengene skal bruges til.

- Vi begynder ved at gennemgå anbefalingerne fra Oplandsudvalget, og så finder vi ud af, hvilke anbefalinger der egner sig bedst til deltagerbudgetter. Det første deltagerbudget bliver lagt ud efter sommerferien, siger Tine Holm, som er sektionsleder i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune.

Det midlertidige Oplandsudvalg havde fra 2017-2021 til opgave at arbejde med oplandsbyerne og kommunens indsatser der.

Alle får ikke noget i første omgang. Lystrup og omegn får helt sikkert penge på et tidspunkt i arbejdet med deltagerbudgetter, men om det lige er i denne her omgang, kan jeg ikke sige.

Tine Holm, sektionsleder i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune

Med udgangspunkt i samtaler med borgerne og de lokale fællesråd, er udvalget kommet med otte anbefalinger til, hvordan man kan understøtte lokalsamfundene. De omhandler blandt andet mere nærhed mellem byrådet og fællesrådene, bedre infrastruktur og mødesteder for både unge og voksne.

Hvem får penge?

Det er som udgangspunkt de fritliggende lokalsamfund i Aarhus Kommune, der kan få en del i den nye pulje, men det er endnu uvist, hvilke byer der får tildelt penge.

- Alle får ikke noget i første omgang. Lystrup og omegn får helt sikkert penge på et tidspunkt i arbejdet med deltagerbudgetter, men om det lige er i denne her omgang, kan jeg ikke sige, siger Tine Holm.

Helt lavpraktisk foregår processen ved, at kommunen udvælger de overordnede temaer og projekter fra Oplandsudvalgets anbefalinger, den afsætter beløbene og offentliggør dem på hjemmesiden www.sammenomaarhus.dk. Herefter er det op til borgerne at komme med idéer til, hvordan pengene bedst bruges, forklarer Tine Holm:

- Hvis borgerne i et lokalområde har givet udtryk for, at de ønsker et mødested for unge, så kan kommunen i samarbejde med lokalområderne lægge et deltagerbudget ud til det, og så kan det eksempelvis være borgerne selv, som skal definere, hvordan mødestedet skal realiseres og fungere.

Men hvis I beslutter, hvad pengene skal gå til ud fra anbefalingerne fra Oplandsudvalget, så er det vel ikke borgerne, der bestemmer, hvad pengene skal gå til?

- Jo, men pengene skal jo lige ud til dem først. På hjemmesiden kommer borgerne med konkrete forslag, og så stemmer de på dem. De forslag, der får flest stemmer, bliver realiseret i det omfang det er muligt inden for budgettet, siger Tine Holm.

Junglesti og parkourbane

Et eksempel på tiltag, som er blevet realiseret med midler fra et deltagerbudget, er en junglesti for børn og en parkourbane i Tranbjerg. Kommunen afsatte i sin tid 320.000 kroner til at understøtte fysisk aktive fællesskaber i området. Der kom i den forbindelse 12 forslag, og fire af dem er nu blevet realiseret.

Når de første deltagerbudgetter er klar til at blive offentliggjort på kommunens hjemmeside til september eller oktober, vil kommunen facilitere borgermøder og workshops i de relevante områder.

- Kunsten er at få pengene til at give mest mulig værdi for lokalområderne. Det kan være at nogle af de lokalsamfund, som ligger op ad hinanden, kan gå sammen om at realisere noget, siger Tine Holm.