Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger LystrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Morten Lindholts bror bor til daglig i Ukraine, og siden annekteringen af Krim-halvøen har de to i samarbejde med en ukrainsk hjælpeorganisation sendt biler til det ukrainske hjemmeværn. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Morten kører varevogne til Ukraine og donerer dem til forsvaret

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal begynde det her nyhedsbrev. Uanset hvad jeg skriver, virker det på en måde utilstrækkeligt.

For vi er nok mange, som holder øje med, hvad der foregår i Ukraine i øjeblikket. Der er endnu engang rykket krig ind på det europæiske kontinent, og over 1,7 millioner mennesker er allerede nu flygtet fra Ruslands invasion.

Imens har flere borgere i Lystrup, Elsted, Elev og Nye sat ind for at hjælpe de krigsramte ukrainere. Nogle har oprettet indsamlinger hos Røde Kors, andre har doneret tøj, penge, medicin og soveposer. Det skaber håb i en ellers mørk tid.

For Morten Lindholt er det ikke nyt at hjælpe til i Ukraine. Det har han gjort siden 2014, efter Rusland invaderede og annekterede Krim-halvøen. De seneste uger har han stillet to store containere i sin forhave i Lystrup til rådighed for donationer, og opbakningen har været intet mindre end overvældende.

I weekenden kørte han til den ukrainske grænse med tre varevogne til det ukrainske forsvar. Men hvordan kan det være, at det lige er Ukraine, Morten Lindholts hjerte banker for? Hvordan begyndte hans frivillige arbejde for at hjælpe der, og hvad har folk især doneret?

Fra krigen i Ukraine skal vi til noget helt andet og mere lokalt. For selvom det kan virke overflødigt sammenlignet med krig og ødelæggelse, er den tunge trafik på Lægårdsvej og de lange køer til og fra motorvejsrundkørslen et irritationsmoment for mange.

Lena Bertram, som cykler på Lægårdsvej hver dag, har fået en idé til, hvordan trafikken ved rundkørslen kan mindskes. Hun foreslår, at Lægårdsvej udvides i den anden ende og kobles til Mejlbyvej, så folk også kan køre den vej for at komme på motorvejen. Hvad mon kommunen siger til den idé?

Vil du gerne undgå at holde i bilkø, kan du tage letbanen (når det altså ikke er frostvejr). De sidste par måneder har den ikke kørt ruten gennem Risskov, men det bliver der snart lavet om på.

Du har måske opdaget, at LystrupLIV er blevet et betalingsmedie. Hvordan det kan være, forklarer redaktør Jens W. Møller her, hvis du scroller ned i bunden af siden.

God læselyst.

Billede af Mette Marie Birch Breuning
Billede af skribentens underskrift Mette Marie Birch Breuning Journalist
Siden annekteringen af Krim-halvøen i 2014 har Morten Lindholt sendt brugte biler ned til det ukrainske forsvar. Hans bror bor til daglig i Ukraine, og det var ham, der satte arbejdet i gang. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Uretfærdighed og vrede driver Morten Lindholt: Sender nødhjælp og biler til ukrainske tropper

Morten Lindholt er vred på ukrainernes vegne. Siden 2014, da Rusland annekterede Krim-halvøen, har han sendt mere end 50 biler ned til det ukrainske forsvar, og nu hvor der er udbrudt krig i landet, har han stillet to store containere til rådighed for donationer.

Det er væltet ind med tøj, sko, tandpasta, soveposer og meget andet. Oplevelsen har været intet mindre end overvældende, og i weekenden afleverede han i fællesskab med en håndfuld andre frivillige tre varevogne fyldt med soveposer og varmt tøj til det ukrainske hjemmeværn.

Egentlig var det Morten Lindholts bror, som til daglig bor i Ukraine, der sparkede hans interesse for landet i gang, og han fortsætter så længe, det er nødvendigt. Weekendens tur til Ukraine har bekræftet Morten Lindholt i, at han gør det rigtige.

De store mængder tøj og sko, som ikke var med på weekendens tur, bliver afleveret til foreningen Bevar Ukraine i Horsens, som sørger for at bringe det videre.

Det er otte år siden, at Morten Lindholt fra Lystrup begyndte at køre varevogne og aflagte ambulancer ned til det ukrainske forsvar. Den seneste tur tog han i weekenden, hvor han også havde donationer fra lokalsamfundet med.

Sko, tæpper, soveposer, bleer, hygiejnebind, varme sokker, shampoo og tandpasta.

Det er bare nogle af de ting, som Morten Lindholt har stående i to store containere i sin forhave i Lystrup. I forbindelse med krigen i Ukraine, hvor mange millioner mennesker er sendt på flugt fra den russiske invasion, har han sat to containere på sin grund til rådighed for folks donationer.

- Jeg er faldet fuldstændig på røven over alt det, vi har fået. Alt lige fra sengetøj til soveposer og ting, som folk har været ude at købe. Modermælkserstatning, shampoo, hygiejnebind. Det er jeg imponeret over, siger han.

Men det er ikke nyt for Morten Lindholt at hjælpe til i Ukraine. Det har han gjort siden 2014, da Rusland invaderede og annekterede Krim-halvøen.

- Der begyndte vi at køre gamle kassebiler og aflagte ambulancer derned, så vi kunne hjælpe, fortæller han.

Den tur, jeg tog i weekenden, var nummer seks for at aflevere biler siden 2014. Det er så uretfærdigt for ukrainerne. De kæmper en sej og ulige kamp for at blive et demokrati, og ham den store, sure bjørn kommer hele tiden og siger: Jamen det må I ikke.

Morten Lindholt

For Morten Lindholt er ikke alene om sin indsats. Hans bror bor til daglig i Ukraine, og det er gennem ham, han er blevet engageret i hjælpearbejdet. Uden broren var det næppe blevet til noget:

- Han begyndte at samle penge ind, og så sagde han, at jeg skulle hjælpe til. Skal jeg det? Tænkte jeg. Så fortalte han, hvad der foregik, og så tænkte jeg: Ja, det skal jeg.

Vred på andres vegne

I løbet af de seneste otte år har Morten Lindholt og en håndfuld andre frivillige sendt mere end 50 aflagte ambulancer og varevogne ned til det ukrainske forsvar. Nogle bliver ombygget til interimistiske ambulancer, mens andre bliver brugt til materieltransport.

I weekenden kørte holdet af frivillige ind i Ukraine for at aflevere tre biler. De var stoppet til randen med de donationer, som folk havde været forbi og aflevere hos Morten Lindholt.

- Vi har faret land og rige rundt for at købe gamle, firehjulstrukne biler op. Den tur, jeg tog i weekenden, var nummer seks for at aflevere biler siden 2014. Det er så uretfærdigt for ukrainerne. De kæmper en sej og ulige kamp for at blive et demokrati, og ham den store, sure bjørn kommer hele tiden og siger: Jamen det må I ikke, siger han og fortsætter:

- Ukrainerne er enormt stolte over deres land, og på deres vegne har jeg en enorm vrede over, at der er nogen, der prøver at ødelægge det.

Særligt tøj og sengetøj er der blevet afleveret meget af hos Morten Lindholt. Han er overvældet over, hvor mange der har været forbi med både gamle og nyindkøbte ting. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Morten Lindholt og de andre frivillige samarbejder med en ukrainsk hjælpeorganisation. Ved weekendens tur var det aftalt, at de skulle aflevere bilerne til tre ukrainske hjemmeværnsfolk ved en tankstation 500 meter fra grænsen.

- Det gav virkelig en klump i halsen, for jeg har været der mange gange. Både med biler men også på ferier. Der har altid været et leben uden lige, og nu er der bare stille. Helt stille. Det fortæller noget om, hvad der er i gang, siger Morten Lindholt.

Så meget taknemmelighed

At det netop er biler, Morten Lindholt donerer og hjælper med at opkøbe og sende afsted, skyldes både, at det er det, den ukrainske hjælpeorganisation efterspørger, og at det er noget, han har forstand på.

Skulle der gå noget galt på turen, kan han og de andre lave nødreparationer på bilerne, og så har de forstand på at opkøbe og udvælge biler af den nødvendige kvalitet. Nogle af bilerne er også blevet doneret af østjyske virksomheder.

- Jeg havde aldrig mødt de tre gutter, som vi afleverede bilerne til før. Men jeg har aldrig set så meget taknemmelighed før. Det her redder liv. Det er helt... Ja, siger Morten Lindholt.

Ved grænseovergangen mødte han flere ukrainere, som havde hele deres liv pakket ned i en rullekuffert. Mens de ting, som han og de andre havde med i bilerne, blev afleveret til det ukrainske forsvar, har han planer om at give resten af donationerne, som primært består af tøj og sengetøj, til den danske organisation Bevar Ukraine.

- Hjemmeværnet i Ukraine fik soveposer, tæpper, jakker og varme trøjer. Det er helt fantastisk. Resten af det almindelige tøj, sko, sengetøj og dyner kører vi til Horsens, hvor Bevar Ukraine har et lager, og så kommer det videre derfra, siger Morten Lindholt.

Morten Lindholts kusine er frisør og har blandt andet doneret shampoo og sæbe. Der er også blevet afleveret bleer og hygiejnebind. Foto: Mette Marie Birch Breuning

At de store hjælpeorganisationer herhjemme efterspørger penge frem for tøj, kan han godt forstå. Men han forudser ikke, at det bliver et problem at få tøjet fordelt og sendt til de rigtige i Ukraine:

- Foreningen Bevar Ukraine har hundredvis af frivillige, og så har de kontakterne i den anden ende. De har den fleksibilitet, der skal til, for at få tøjet flyttet og sorteret. Jeg modtager stadig gerne hygiejneting, for det er det, der batter mest.

Den skiderik

Da Morten Lindholt og hans medfrivillige kørte ind i Polen i weekenden for at komme videre til den ukrainske grænse, mødte de tre ukrainere, som til daglig bor i Danmark. De var i gang med præcis samme tur, som dem. De afleverede to biler og en hel kassevogn fyldt med nødhjælp.

Og Morten Lindholt tror også godt, at ukrainernes kamp kan betale sig.

- Jeg er overbevist om, at de bare skal holde stand i to uger til. Så bliver Putin væltet indefra. De kan ikke blive ved med at lukke ned for informationsstrømmen over for russerne og så stadig forvente, at de civile russere tror på, at alting går godt, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være, at det et naivt håb, men det går jo fint i tråd med, at jeg er nødt til at være ukuelig optimist, når jeg kører fire opslidte biler afsted til Ukraine.

Ifølge Morten Lindholt var weekendens tur en af de mest problemfrie nogensinde. Bilerne kørte, som de skulle, og turen over både den polske og den ukrainske grænse gik forholdsvist nemt.

Han har heller ikke planer om at stoppe med at hjælpe, for modløshed rammes han ikke sådan af:

- Det klarer vreden. Det vi oplevede, da vi afleverede bilerne, ramte min bløde side, og overbeviste mig igen om, at det er det rigtige, vi gør. Og så er der vreden, som gør, at man tænker: Han skal kraftedeme ikke have lov til at tage Ukraine, den skiderik. De to ting tilsammen er rigeligt.

Lena Bertram foreslår, at Lægårdsvej forlænges over markerne, så den rammer stikvejen til venstre for den lille skov. På den måde kan bilisterne også køre den vej, når de skal på motorvejen. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Lena har fået en idé: Sådan bliver køen ved motorvejsrundkørslen mindre

Trafikken på Lægårdsvej bliver mere og mere tung, i takt med at flere virksomheder slår sig ned i Lystrup, og det er positivt, at der kommer arbejdspladser til byen, mener den lokale beboer Lena Bertram.

Men der er ofte kø og trafikpropper i krydset mellem Lægårdsvej og Sønderskovvej og ved motorvejsrundkørslen. Derfor foreslår hun, at Lægårdsvej forlænges i den modsatte ende og kobles til Mejlbyvej, hvorfra man kan køre ned på motorvejen. Det kan aflaste krydset ved Sønderskovvej i myldretiden og give både lokale beboere og virksomheder mulighed for at tage en anden vej til motorvejen.

Ifølge mobilitetsplanlægger ved Aarhus Kommune Mette Sahlertz har kommunen overvejet, om et ekstra stykke vej kan løse trængselsproblemerne. Bekymringen er dog, at det vil skabe et uhensigtsmæssigt trafikalt pres gennem Gammel Egå.

Derfor er fokus lige nu at få motorvejsrundkørslen ved Lystrup til at fungere optimalt. Vejdirektoratet går snart i gang med et større analysearbejde, som skal kortlægge problemerne og de mulige løsninger, herunder eventuelle direkte til- og afkørsler til motorvejen.

Lena Bertram oplever dagligt det trafikale kaos i krydset mellem Lægårdsvej og Sønderskovvej og ved motorvejsrundkørslen. Derfor foreslår hun, at Lægårdsvej forlænges i den modsatte ende og kobles til Mejlbyvej, så bilisterne også får mulighed for at køre den vej, når de skal på motorvejen.

Når man står for enden af Lægårdsvej, kan man næsten se over til Mejlbyvej. I fugleflugt er der omkring 400 meter, og imellem de to veje ligger der marker uden nogle nærliggende naboer. Cykelstien mod Egå snor sig gennem området og over motorvejen, som er afskærmet af en række træer mod syd.

Lena Bertram bor i Lystrup og arbejder i Egå, så hun cykler på strækningen til daglig. Hun har bemærket, at trafikken på Lægårdsvej er blevet tungere og tungere i kraft af, at der er kommet flere og flere virksomheder til.

- Industrien er ført længere og længere ud af Lægårdsvej, og nu er der industri helt ude for enden af vejen, hvor den går over i at være en cykelsti. Det er et langt stykke, og det giver en hulens masse trafik. Vores dejlige by er en flaskehals ved motorvejsrundkørslen, siger hun.

Det er en win-win, hvis der bliver åbnet i den anden ende af vejen, for det vil betyde, at alle borgere i Lystrup får en ekstra mulighed for at slippe ud af byen. Det vil under alle omstændigheder give et alternativ, som ikke er der.

Lena Bertram, beboer i Lystrup

Den tunge trafik, som består af både erhvervskøretøjer og privatbilisme, skaber kø på vejen og særligt i krydset mellem Lægårdsvej og Sønderskovvej er det slemt i myldretiden, når størstedelen af bilisterne skal ned på motorvejen.

Tankerne flyver, når man cykler

På sine daglige cykelture har Lena Bertram derfor fået en god idé til, hvordan trafikpresset kan lettes. Hun foreslår, at kommunen anlægger et ekstra stykke vej fra enden af Lægårdsvej til stikvejen på Mejlbyvej.

- Den er ikke asfalteret, og kommunens materielgård ligger i begyndelsen af vejen, mens der ligger en privat beboelse for enden af vejen inde mod venstre. Hvis man asfalterer vejen og anlægger et nyt stykke, så kan al erhvervstrafikken og de ansatte, som arbejder på Lægårdsvej, køre ad Mejlbyvej i stedet for, dreje til højre og så komme ned på motorvejen, siger hun.

Lena Bertram foreslår at anlægge et nyt stykke vej ved den grønne linje på kortet. Ved at vejen føres der, kommer den ikke til at genere den private bebyggelse, som ligger for enden af den lille stikvej på Mejlbyvej. Kort: Google My Maps

Ifølge Lena Bertram skal det kun være muligt at dreje til venstre ved udkørslen fra stikvejen til Mejlbyvej, da løsningen skal imødekomme bilisternes behov for at komme på motorvejen.

- Det ser meget, meget enkelt ud, når man ser det på kortet og i virkeligheden. Der er ingen, der bliver generet af det, for det er ikke opdyrket jord, og der er ingen nære naboer. Af alle steder er det måske mere tilgængeligt og til at overkomme prismæssigt, siger Lena Bertram.

Toppen af myldretidstrafikken

Den nye vej vil ikke komme til at påvirke områdets cyklister, som også fremover kan tage cykelstien og broen over motorvejen. Desuden vil vejen ifølge Lena Bertram ikke kun komme de erhvervsdrivende og de ansatte til gode. Også lokalområdets beboere får en ny mulighed for at komme på motorvejen.

- Ved tanken, Burger King, Wash World og Jem og Fix er der sket meget, og det er rigtig godt, men det betyder også, at dem, der skal ud derinde fra, ofte holder i kø, siger hun og fortsætter:

Fra cykelstien for enden af Lægårdsvej kan man ane Mejlbyvej i horisonten. Bag den lille skov på billedet ligger den stikvej, som Lena Bertram foreslår, at Lægårdsvej kobles sammen med. Foto: Mette Marie Birch Breuning

- Det er en win-win, hvis der bliver åbnet i den anden ende af vejen, for det vil betyde, at alle borgere i Lystrup får en ekstra mulighed for at slippe ud af byen. Det vil under alle omstændigheder give et alternativ, som ikke er der.

Hun frygter ikke, at presset vil blive tilsvarende stort i den anden ende af Lægårdsvej og den tilhørende motorvejsrundkørsel, både fordi trafikpresset på Mejlbyvej hende bekendt ikke er lige så stort, og fordi der ikke ligger virksomheder på strækningen.

- Hvis bilerne kun må dreje til højre på Mejlbyvej, så er de allerede 50 meter fra rundkørslen, og så når de ikke at lave en lang kø. Jeg tror det kan tage toppen af myldretidstrafikken, siger Lena Bertram.

Er det muligt?

Ifølge Mette Sahlertz, som er mobilitetsplanlægger i Aarhus Kommune, er det ikke nogen dårlig idé at koble de to veje sammen. Den løsning har kommunen også selv overvejet, men bekymringen er, at det skaber trafikale problemer i Gammel Egå.

- Gammel Egå er generelt belastet af gennemkørende trafik. Så hvis man forlængede Lægårdsvej, ville det formodentligt også lede en masse af trafikken ind mod Aarhus den vej, fordi folk gerne vil undgå fordelerringen og Lystrupvej, siger hun.

Derudover vil en forlængelse af Lægårdsvej potentielt lede til en masse uhensigtsmæssig trafik gennem erhvervsområdet. Den yderste del af vejen er lige nu i gang med at blive udvidet, så vejforløbet passer til den tunge erhvervstrafik.

En stor del af bilisterne fra Lægårdsvej skal ned på motorvejen, hvilket skaber kø og trængsel ved motorvejsrundkørslen i Lystrup. Det kan måske afhjælpes ved at lede noget af trafikken en anden vej. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Jorden mellem Mejlbyvej og Lægårdsvej er ejet af private, men Mette Sahlertz vil ikke afvise, at de to veje kan blive forbundet på et tidspunkt. Lige nu er fokus dog at få motorvejsrundkørslen, også kaldet fordelerringen, ved Lystrup til at fungere optimalt.

- Vejdirektoratet skal til kortlægge problemerne og de mulige løsninger. Der er for eksempel tanker om, at man eventuelt kan lave en direkte afkørsel fra motorvejen og ind til erhvervsområdet. Eller en afkørsel direkte fra Lystrupvej til motorvejen, siger hun.

Kommunen er opmærksom på, at der ofte er trængsel i krydset mellem Lægårdsvej og Sønderskovvej:

- Når vi letter trafikken i fordelerringen, burde det også blive bedre i signalanlægget på Sønderskovvej. Vejdirektoratet skal til at sende rådgiverudbud ud, så det er noget, der tager noget tid.

Trafikken omkring motorvejsrundkørslen i Lystrup er særligt i myldretiden hektisk, og flere borgere er bekymret for det øgede pres på vejene. Det har vi tidligere skrevet om her på LystrupLIV, og den artikel kan du læse her.

Fra på fredag kan passagerer fra Lystrup, som skal ind til Aarhus Hovedbanegård, igen tage letbanen gennem Vejlby-Risskov. Turen er 15-20 minutter kortere, end ruten gennem Lisbjerg og langs Randersvej. Arkivfoto: Kim Haugaard

Så er der tid at spare: Nu begynder letbanen atter at køre gennem Risskov

Så er der godt nyt til alle dem, der tager letbanen ind mod Aarhus Hovedbanegård. De sidste to måneder har den hurtige rute gennem Vejlby-Risskov nemlig holdt lukket, men fra på fredag er det slut.

Tidligt fredag morgen begynder letbanen igen at køre ruten, og derfor kan passagererne, som hidtil har taget letbanen gennem Lisbjerg og ned ad Randersvej, se frem til at spare 15-20 minutters rejsetid.

Kørslen har været indstillet på ruten, fordi der skulle etableres en krydsningsstation ved Vestre Strandallé, så to toge kan passere hinanden. Den ændring får passagererne gavn af til sommer, hvor letbanen kommer til at køre hvert 15. minut i stedet for hver halve time.

Efter flere måneders sporarbejde kører letbanen igen gennem Vejlby-Risskov fra fredag den 11. marts, og rejsetiden for de passagerer, der skal ind til midtbyen, bliver mindsket. Den nye køreplan med fire afgange i timen lader vente på sig et par måneder endnu.

I mere end to måneder har det ikke været muligt at tage letbanen gennem Vejlby og Risskov, og de passagerer, der skal ind til Aarhus Hovedbanegård, har fået forlænget deres rejsetid med 15-20 minutter.

Men tidligt fredag morgen klokken 05.58 kører letbanen atter fra Grenå og gennem Risskov med kurs mod Aarhus H. Det betyder, at turen bliver kortere, og at man igen kan stige af ved stationerne ved Torsøvej, Vestre Strandallé og Risskov Strandpark.

Kort efter årsskiftet blev al togdriften fra Lystrup gennem Risskov indstillet, fordi Aarhus Letbane skulle ombygge letbanestoppet ved Vestre Strandallé. Formålet var at etablere en såkaldt krydsningsstation, så to tog fremover kan passere forbi hinanden ved stoppestedet.

Vi har skullet sørge for, at sikringsanlægget var integreret. Det er den, der sikrer, at to tog ikke kører ind i hinanden, styrer sporskiftet og sørger for, at bommene går ned ved overkørslerne. Det har mest været en it-øvelse, som er blevet testet, testet og testet.

Martin Moth, anlægschef for Aarhus Letbane

Af sikkerhedsmæssige årsager kræver det både tid og testning, men arbejdet er forløbet efter planen, og derfor kan letbanen nu byde pendlere og rejsende velkommen ombord på togruten langs vandet.

- Vi har faktisk haft de første tog til at trille på ruten i sidste weekend for at teste, at alt fungerer efter hensigten. Heldigvis har der ikke været nogen væsentlige udfordringer, så vi åbner som planlagt tidligt fredag morgen, fortæller Martin Moth, der er anlægschef for Aarhus Letbane.

En IT-øvelse

Det færdige arbejde på stationen ved Vestre Strandallé markerer en mærkedag for Aarhus Letbane, som fredag kan fejre, at letbanens første etape endeligt er fuldt udbygget efter at have taget sin jomfrurejse den 21. december 2017 - for 1.541 dage siden.

Selve sporarbejdet ved stationen i Risskov har krævet to etaper. I sommer var togdriften også indstillet i cirka tre uger, da anlægsarbejdere fysisk skulle ombygge Vestre Strandallé til krydsningsstation.

Siden årsskiftet har der været en mere teknisk årsag til, at togene har holdt stille på strækningen mellem Lystrup og Aarhus Hovedbanegård, forklarer Martin Moth:

- Vi har skullet sørge for, at sikringsanlægget var integreret. Det er den, der sikrer, at to tog ikke kører ind i hinanden, styrer sporskiftet og sørger for, at bommene går ned ved overkørslerne. Det har mest været en it-øvelse, som er blevet testet, testet og testet.

Ny køreplan til sommer

Alt godt kommer til den, der venter. For til gengæld for tålmodigheden under ombygningen kan passagerne nu se frem til, at letbanen kommer hvert kvarter frem for hver halve time. Den nye krydsningsstation er nemlig en forudsætning for kvarterdrift på ruten gennem Vejlby-Risskov.

Men selvom det nu er muligt, vil den nye køreplan med flere tog først træde i kraft midt i august. Det skyldes ganske enkelt, at Aarhus Letbane nødigt vil ændre køreplanen for hyppigt.

- Vi har et ønske om så få køreplansskift som muligt. Det er både for passagernes skyld, men også for vores partneres og egen skyld, da det er en større operation at skifte og opdatere systemer og vagtplaner, fortæller Martin Moth.