Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger LystrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det er foreningen Erhverv Lystrup, der står bag Vækst- og Vidensdagen. Ifølge næstformand Bente Binderup (tv.) og formand Tine Windfeld (th.) skal den blandt andet sætte fokus på de mange muligheder i det lokale erhvervsliv. Foto: Mette Marie Birch Breuning

En uge fyldt med arrangementer i den lokale kalender

Vi er gået ind i en uge, hvor der står flere ting i kalenderen for Lystrup, Elsted, Elev og Nye. Og hvis der ét formål bag de lokale arrangementer, der går igen, må det være at forbinde.

Og nu tænker du sikkert: Forbinde hvad?

Først og fremmest skal erhvervslivet og lokalsamfundet forbindes. På torsdag 16. september afholder Erhverv Lystrup nemlig Vækst- og Vidensdag for anden gang. Her bliver der sat fokus på erhvervslivet i Lystrup, og hvad det har at byde på.

Om formiddagen er der arrangeret oplæg og udflugter for 8. klasserne fra både Lystrup og Elsted Skole, hvor de skal møde erhvervslivet og få syn for de mange job- og praktikmuligheder. Og om eftermiddagen er du inviteret til oplæg og fællesmiddag.

- Vores erfaring fortæller os, at der er mange, der er stolte af de lokale virksomheder. Sidste gang var der mange helt almindelige borgere, der rigtig gerne ville ud at se virksomhederne, siger Tine Windfeld, der er formand for Erhverv Lystrup.

I weekenden kan du vende snuden mod Elev og Nye. Der er nemlig lagt op til lidt af en byfest med koncerter, foredrag, loppemarked og fællesspisning, når der afholdes Åben-by-festival fra fredag til søndag.

Formålet er at styrke fællesskabet i lokalsamfundet og sikre, at Nye og Elev bliver forbundet.

Så hvis ikke din uge allerede er spækket med vigtige planer, er der rig mulighed for at få fyldt den ud.

LystrupLIV har været i gang i cirka en måned, og jeg håber, at du kan lide det, du får serveret. Husk, at du altid er velkommen til at sende idéer, ris eller ros til mig på membr@lystrupliv.dk. Du må også meget gerne tippe din nabo eller gode ven om byens nye lokalmedie.

Tusind tak fordi du følger med!

Billede af Mette Marie Birch Breuning
Billede af skribentens underskrift Mette Marie Birch Breuning Journalist
Bente Binderup (tv.) og Tine Windfeld (th.) er henholdsvis næstformand og formand i foreningen Erhverv Lystrup, som står bag Vækst- og Vidensdagen torsdag 16. september. Der er stadig ledige billetter. Foto: Mette Marie Birch Breuning

En dag i erhvervslivets tegn: - Der er ikke ret mange, der fortæller de unge, hvor mange spændende jobs der findes i vores lokalsamfund

Har du lyst til at lære virksomhederne i Lystrup bedre at kende? Og er du for eksempel interesseret i, hvordan corona har haft betydning for det lokale erhvervsliv?

Så kan du tage med, når Erhverv Lystrup inviterer til Vækst- og Vidensdag torsdag 16. september.

Eftermiddagen er spækket med virksomhedsbesøg, oplæg og debatter for alle, mens formiddagen står i ungdommens tegn, når de lokale 8. klasser skal på besøg hos erhvervslivet.

- Det bliver lidt forkrampet og angstfuldt sidst i folkeskolen, når man ikke rigtig ved, hvad man skal vælge. Det kunne være interessant at vende rundt på det. ’What you can see, you can be’. Kom ud at se og oplev, siger Tine Windfeld, som er formand for Erhverv Lystrup.

Erhverv Lystrup inviterer for anden gang til Vækst- og Vidensdag i Lystrup torsdag 16. september. I år er 8. klasserne fra Elsted og Lystrup Skole inviteret med, for det lokale erhvervsliv byder på mange jobmuligheder.

Hvis man er bare en lille smule kendt i Lystrup, ved man, at der ligger et stort industriområde i den sydøstlige del af byen. Man ved måske også, at store virksomheder som Elopak, Terma og ID Hair har hjemme i byen.

For anden gang inviterer foreningen Erhverv Lystrup, som består af omkring 80 virksomheder, til Vækst- og Vidensdag torsdag 16. september. Formålet med dagen er at sætte fokus på alle de ting, det lokale erhvervsliv har at byde på.

- Vores erfaring fortæller os, at der er mange, der er stolte af de lokale virksomheder. Sidste gang var der mange helt almindelige borgere, der rigtig gerne ville ud at se virksomhederne. Det var vi overrasket over, siger Tine Windfeld, som er formand for Erhverv Lystrup.

Det bliver lidt forkrampet og angstfuldt sidst i folkeskolen, når man ikke rigtig ved, hvad man skal vælge. Det kunne være interessant at vende rundt på det. ’What you can see, you can be’.

Tine Windfeld, formand for Erhverv Lystrup

Foruden de Lystrupborgere, som er interesseret i at besøge virksomheder og lære det lokale erhvervsliv bedre at kende, lægger dagen også op til, at virksomhederne kan netværke med hinanden.

- Jeg tror, at en stor del af erhvervslivet kunne få glæde af at samarbejde. Det kunne være, at de havde nogle ting, de kunne udvikle sammen, hvis de kendte og mødte hinanden. Men det gør de ikke, hvis de bare sidder i hver sin butik, siger næstformand i Erhverv Lystrup, Bente Binderup.

Se, oplev og mærk efter

For to år siden, da den første Vækst- og Vidensdag blev afholdt, var der stor opbakning, forklarer Tine Windfeld. I år er dagen delt op i to dele.

Formiddagen står i ungdommens tegn, da Erhverv Lystrup ønsker at gøre eleverne fra 8. klasse på både Lystrup og Elsted Skole opmærksomme på de jobmuligheder, der findes i lokalområdet. Særligt da de unge har ret til at komme i erhvervspraktik.

- Der er ikke ret mange, der fortæller de unge, hvor mange spændende jobs der findes i vores lokalsamfund, siger Tine Windfeld og forklarer, at foreningen ønsker at vende rundt på tingene.

I stedet for at fokusere på uddannelsesvalg som det første, ønsker den at få de unge til at tænke over, hvad de interesserer sig for, og hvad de kunne tænke sig at arbejde med. Først derefter bør de vælge uddannelse, mener Tine Windfeld:

- Det bliver lidt forkrampet og angstfuldt sidst i folkeskolen, når man ikke rigtig ved, hvad man skal vælge. Det kunne være interessant at vende rundt på det. ’What you can see, you can be’. Kom ud at se og oplev. Mærk hvad der interesserer dig, og så kigger vi på uddannelse senere.

I løbet af formiddagen skal eleverne på forskellige virksomhedsbesøg, og så holder medejer af Ild Pizza Younes Deaibes oplæg.

Løsninger i fællesskab

Ifølge Erhverv Lystrup er der omkring 350 virksomheder i Lystrup og omegn. Næsten 5.500 personer er beskæftiget i området, og der er cirka 7.000 personer i den erhvervsaktive alder.

Hvad skal der ske på Vækst- og Vidensdagen?

  • Rundvisning på kontorfællesskabet Officelab og besøg hos nogle af de mange virksomheder, der har kontor der.
  • Bustur i Lystrup med virksomhedsbesøg - Flemming Larsen fra fællesrådet og tidligere lokalpolitiker Hans Schiøtt er guider.
  • Aftenbuffet leveret af MIB.
  • Foredrag om tiden efter corona ved fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Du kan tilmelde dig på Erhverv Lystrups hjemmeside.

I løbet af den anden halvdel af Vækst- og Vidensdagen er der fuldt program for både erhvervsfolk, der ønsker at netværke, og alle de borgere, der er interesseret at i høre om de lokale virksomheder. Det koster 200 kroner at deltage i det samlede program, som blandt andet byder på virksomhedsbesøg, foredrag og middag.

- Vi har erfaret, at nogle handler langt væk, fordi de ikke er klar over, at ressourcerne findes tæt på. Jo bedre vi kender hinanden, jo mere kan vi løse i fællesskab, siger Tine Windfeld og Bente Binderup supplerer:

- Man kan få baggrundshistorien om den virksomhed, man har gået og kigget på i mange år, og få en bedre fornemmelse af hvad det er for et firma. Det er sommetider ret interessant, og man synes måske, at man får en bedre tilknytning til dem, hvis man ved, hvordan de er opstået.

Formanden for det lokale fællesråd, Flemming Larsen, og tidligere lokalpolitiker Hans Schiøtt deltager også. De holder oplæg om områdets historie.

Håbet er, at opbakningen er stor nok til, at Vækst- og Vidensdagen kan blive et tilbagevendende event hvert år.

Igen i år spiller Elev Byorkester ved Åben-by-festivalen i Elev og Nye. Billedet er fra festivalen i 2019, hvor orkestret spillede foran sognehuset i Elev. Foto: Lehn Bang-Mortensen

Byfestival i Elev og Nye: - Vi vil rigtig gerne undgå, at det bliver opsplittet i ’dem’ og ’os’

I weekenden 17.-19. september bliver Elev og Nye omdannet til en stor byfest, når Åben-by-festivalen finder sted for tredje år i træk.

I løbet af tre dage er borgerne inviteret til blandt andet loppemarked, fodboldturnering, koncerter og fællesspisning. Formålet er at styrke fællesskabet i lokalområdet og binde Elev og Nye endnu bedre sammen.

- Vi synes, at der er mange ting, som spiller rigtig godt sammen. Vi vil gerne bringe noget af den gode kultur fra Elev videre, så den ikke forsvinder i stordrift, siger Lene Dahl-Hansen, som er sognepræst i Elev og Nye.

Læs mere om formålet med festivalen, og bliv klogere på, hvad du kan opleve.

Fra 17. til 19. september løber den årlige Åben-by-festival af stablen i Elev og Nye for tredje år i træk. Formålet er at forbinde Nye og Elev og gøre opmærksom på, hvad lokalområdet har at byde på.

I Elev er der en slags landsbystemning. Her kender man hinanden og kommer hinanden ved.

Sådan lyder det fra Lene Dahl-Hansen, som er sognepræst i Elev og Nye. Hun og det lokale menighedsråd står bag Åben-by-festivalen, som løber af stablen den kommende weekend fra 17. til 19. september.

Og netop værdier som fællesskab og nærvær danner også fundamentet for den helt nye naboby Nye. Derfor giver det ifølge arrangørerne god mening at styrke sammenhængskraften mellem de to byer og skabe et samlet, lokalt fællesskab.

Det er netop formålet med Åben-by-festivalen.

- Vi synes, at der er mange ting, som spiller rigtig godt sammen. Vi vil gerne bringe noget af den gode kultur fra Elev videre, så den ikke forsvinder i stordrift, siger Lene Dahl-Hansen.

Fællesskab og kendskab

Det er tredje år i træk, at Elev og Nye for en weekend bliver omdannet til en stor byfest med blandt andet loppemarkeder, koncerter og fællesspisning.

Der kommer nye mennesker til hele tiden, og vi vil rigtig gerne undgå, at det bliver opsplittet i ’dem’ og ’os’. En af måderne at undgå det på er ved at kende hinanden.

Lene Dahl-Hansen, sognepræst i Elev og Nye

Sidste år var en del af arrangementerne aflyst grundet coronapandemien, men idéen er, at både foreninger og private skal facilitere forskellige arrangementer.

- Det første år bød vi alle organisationer, foreninger og private velkommen til at komme med initiativer. Det var en stor succes det første år, og der var mange private, der også bød ind med arrangementer i for eksempel deres haver, siger Lene Dahl-Hansen.

Særligt ordet ’fællesskab’ udgør et omdrejningspunkt for festivalen, og med de mange nye tilflyttere til Nye er det særligt vigtigt, forklarer hun:

- Der kommer nye mennesker til hele tiden, og vi vil rigtig gerne undgå, at det bliver opsplittet i ’dem’ og ’os’. En af måderne at undgå det på er ved at kende hinanden.

En sjovere hverdag

Programmet i år byder blandt andet på koncert med Elev Byorkester, loppemarked i skolegården på Elev Skole, kunstaktiviteter for børn, fodboldturneringer og koncert med en argentinsk kvartet. Sidstnævnte er der stadig ledige billetter til.

Åben-by-festival i Elev og Nye

  • Finder sted fra fredag 17. september til og med søndag 19. september.
  • Det er tredje gang, festivalen løber af stablen, og det er det lokale menighedsråd, der står bag.
  • Over tre dage er der koncerter, fodboldturneringer, foredrag og mange andre arrangementer.
  • Formålet med festivalen er at styrke den lokale sammenhængskraft og forbinde Elev og Nye.
  • Det er gratis at deltage til de fleste af arrangementerne, men nogle af dem kræver tilmelding.
  • Du kan holde dig opdateret om programmet på Facebook-siden ’Åben-by-festival’.

Selvom det er menighedsrådet, der står bag, er festivalen ikke et kirkeligt arrangement, forklarer Lene Dahl-Hansen:

- Vi har selvfølgelig nogle arrangementer, som foregår i kirken. Vi har drop-in-dåb og drop-in-vielse, og så holder vi en gudstjeneste, men den kan man holde sig fra, hvis ikke man har lyst til at komme i kirke.

Hvis man ønsker at afholde et arrangement, holde et foredrag eller andet kan man kontakte Lene Dahl-Hansen på mail. På Facebook-siden ’Åben-by-festival’ kan man løbende holde øje med programmet.

- Vi håber, at festivalen bidrager med noget sammenhængskraft og en glæde og taknemmelighed over at være en del af noget, som er større end, hvis man bare sad hjemme i sin parcelhushave. Der er så mange ting, der bliver sjovere og nemmere i hverdagen, hvis man kender til hinanden, siger hun.