Annonce
I 2012 faldt der i løbet af kort tid så meget regn i det nordlige Aarhus, at dele af Lystrupvej og Djurslandmotorvejen var spærret. Her står flere biler under vand. Arkivfoto: Axel Schütt
Nyhedsbrev

Monsterregn og vand i kælderen - ny engsø skal forhindre oversvømmelser

Når jeg cykler langs Egå Engsø, får jeg særligt om sommeren helt vildt mange insekter i øjnene. Og i munden. Og i håret. Men det er også omtrent det eneste negative, jeg har at sige om engsøen.

Området ligger som et grønt (og blåt) åndehul tæt på både by og motorvej, og med det gode stisystem er der rig mulighed for at få sig en god gå- eller løbetur.

Og der er måske en ny engsø på vej. Teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) har nemlig foreslået, at der etableres en ny engsø ved Hede Enge på den modsatte side af Lystrupvej. Søen skal forhindre oversvømmelser af kældre og veje i forbindelse med fremtidige skybrud.

Jeg og min kollega Kristoffer Krogh Kiesbye, som er journalist på RisskovLIV, er dykket ned i rådmandens planer, og dem kredser dagens nyhedsbrev om. For det er stadig uvist, om projektet gennemføres, men ved de netop overståede budgetforhandlinger blev der afsat 75 millioner kroner til nye naturprojekter i Aarhus Kommune.

Skal et af de projekter være en ny engsø, kræver det, at lodsejerne i området vil sælge dele af deres jord til kommunen, og det skaber bekymringer hos beboerne. Det kan du læse mere om nedenfor.

En af de veje, som i fremtiden kan blive særligt hårdt ramt i tilfælde af skybrud, er hovedfærdselsåren til og fra Lystrup. Flere steder på Lystrupvej kan der dannes kæmpe vandpytter, som kan skabe udfordringer. Derfor bør man se på en overordnet løsning for vejen, mener Lars Clausen, som er specialkonsulent i Aarhus Kommune:

- Det nytter ikke noget at forhindre en oversvømmelse et sted, når man så bliver bragt til standsning af en stor vandpyt kun 50 meter derfra i stedet.

I tirsdags mødte jeg Ole Vinther, som er formand for Dansk Ornitologisk Forening Østjylland, ved Egå Engsø. Vi fik os en snak om det rige fugleliv og idéen om endnu en sø i området. Hvad han tænker om det, kan du blive klogere på i den sidste artikel.

Kommunalvalget står for døren, og hvis der er noget, du vil vende med borgmesteren, er det nu, du skal slå til. Jacob Bundsgaard (S) besøger bydelscentret ved Lystrup Centervej på lørdag klokken 12.00.

Det var alt fra mig i denne omgang – ha' en god aften!

Få overblik her
LystrupLIV

Priserne på boliger stiger også i postnummer 8520, men der er ikke mere jord at bygge på

LystrupLIV

Mads Kjeldsen var en af de første, der flyttede til Nye: - I starten havde vi havudsigt tre steder, men vi vidste godt, at det nok var midlertidigt

LystrupLIV

Fugtig top og fugtig bund: Præmiebyggeri i Lærkehaven skal repareres for 14 millioner kroner

Nyhedsbrev

Er der nedrivninger og et nyt boligtårn på vej til Lystrup?

LystrupLIV

Lystrup skal have et nyt hjerte – forslag til bymidte rummer både ny dagligvarebutik og et hus i seks etager

LystrupLIV

Almen boligforening støtter nedrivning af egne boliger: - Vi tror på, at det kan styrke attraktiviteten i området

LystrupLIV

Jens Rasmussens opgang risikerer at forsvinde, men han kan godt se behovet for en stærkere bymidte

Der er intet, der er endeligt besluttet endnu, og mange ting kan stadig nå at ændre sig. Det er udgangspunktet for det projektforslag, som en gruppe grundejere og investorer har fremlagt i forbindelse med arbejdet med en stærkere bymidte i Lystrup.

LystrupLIV

Ugens undren: Hvad i alverden foregår der på parkeringspladsen foran vaskehallen?

Store betonfirkanter, som ligner overdimensionerede legoklodser, en stribe ny asfalt og tre træskure på meget høje ben.

LystrupLIV

Grøn helhedsplan for det nordlige Aarhus kan også komme borgerne i Lystrup og omegn til gode

Den bynære natur i det nordlige Aarhus er under pres, og de grønne områder bør forbindes bedre. Det er baggrunden for det udkast, som Lisbjerg-Skejby-Terp-Kasted Fællesråd og Mollerup Golf Club har fremlagt under navnet Vision Mølledalen.

Nyhedsbrev

Et bedre stisystem og kæmpestore legoklodser i beton

LystrupLIV

Høje karakterer til nyt naturprojekt

Nyhedsbrev

Monsterregn og vand i kælderen - ny engsø skal forhindre oversvømmelser

RisskovLIV og LystrupLIV

Nyt værn mod monsterregn: Pengene til ny engsø er måske på plads

RisskovLIV og LystrupLIV

På Egå Mosevej skal beboerne muligvis sælge deres jord til en ny engsø: - Det må ikke begrænse vores adgang til engen

RisskovLIV og LystrupLIV

Udpeget som kritisk vej: Enorm strækning på Lystrupvej risikerer at ligge i vand

RisskovLIV og LystrupLIV

Rigt fugleliv ved Egå Engsø: - Når havørnen kommer, letter alle fuglene undtagen svanerne

LystrupLIV

Hvad skal et centrum i Lystrup indeholde? Her er fire lokales bud