Annonce
Fra sin inddækkede altan har Jens Rasmussen udsigt over bydelscentret på Lystrup Centervej. Hvis projektgruppens forslag for området bliver gennemført, skal hans lejlighed rives ned. Foto: Mette Marie Birch Breuning
Nyhedsbrev

Er der nedrivninger og et nyt boligtårn på vej til Lystrup?

Lad mig begynde nyhedsbrevet med at slå en vigtig ting fast. Det er ikke sikkert, at der skal rives bygninger ned i Lystrup, og det er heller ikke sikkert, at der skal opføres et boligtårn på seks etager i stedet for.

Ikke desto mindre skal vi se nærmere på det i dag. Det er nemlig nogle af de ændringer, som en række grundejere og investorer foreslår at gennemføre ved bydelscentret omkring Lystrup Centervej. Projektgruppen ønsker at udvikle området og skabe en tydeligere og stærkere bymidte i Lystrup.

Så ja, vi er tilbage ved debatten om en bymidte, og hvis du sidder og tænker: 'Jesus, kan hun ikke skrive om andet', så vil jeg gerne undskylde, at det nu er tredje gang, jeg dykker ned i det.

Men i dag kan du blive klogere på, hvem der er afsendere på projektet, og hvad de helt præcis foreslår. Jeg kan afsløre, at det blandt andet drejer sig om et nyt boligtårn, en ny dagligvarebutik, et strøg over Lystrup Centervej og nedrivning af to opgange i Elstedhøj.

Det er Boligforeningen Århus Omegn, der ejer Elstedhøj, og foreningen er faktisk medafsender på forslaget. Men hvordan kan det være, at de bakker op om det, når det indebærer, at deres egne boliger skal rives ned?

Det svarer informationschef Tina Axelsen på. Hun understreger blandt andet, at det altid er bedst at "sidde med ved bordet", så man kan få indflydelse.

En af dem, som bliver meget berørt af det, hvis forslaget realiseres, er manden på billedet ovenfor. Han hedder Jens Rasmussen, og bor i en af de to opgange i Elstedhøj, som måske skal rives ned. Det kan altså ende med, at han må flytte.

Han forstår godt behovet for et stærkere centrum i Lystrup, men han kalder nedrivningen for et "worst case scenario" og håber, at alle andre muligheder bliver afsøgt først.

Det var alt fra mig på denne lørdag. Til sidst kan jeg fortælle, at byggeriet Solsikken i Nye har modtaget Aarhus Kommunes arkitekturpris. Det skriver Århus Stiftstidende.

Husk, at min indbakke altid står åben på membr@lystrupliv.dk, hvis du har kommentarer eller idéer. Og så rigtig god weekend!

Få overblik her
LystrupLIV

Priserne på boliger stiger også i postnummer 8520, men der er ikke mere jord at bygge på

LystrupLIV

Mads Kjeldsen var en af de første, der flyttede til Nye: - I starten havde vi havudsigt tre steder, men vi vidste godt, at det nok var midlertidigt

LystrupLIV

Fugtig top og fugtig bund: Præmiebyggeri i Lærkehaven skal repareres for 14 millioner kroner

Nyhedsbrev

Er der nedrivninger og et nyt boligtårn på vej til Lystrup?

LystrupLIV

Lystrup skal have et nyt hjerte – forslag til bymidte rummer både ny dagligvarebutik og et hus i seks etager

LystrupLIV

Almen boligforening støtter nedrivning af egne boliger: - Vi tror på, at det kan styrke attraktiviteten i området

LystrupLIV

Jens Rasmussens opgang risikerer at forsvinde, men han kan godt se behovet for en stærkere bymidte

Der er intet, der er endeligt besluttet endnu, og mange ting kan stadig nå at ændre sig. Det er udgangspunktet for det projektforslag, som en gruppe grundejere og investorer har fremlagt i forbindelse med arbejdet med en stærkere bymidte i Lystrup.

LystrupLIV

Ugens undren: Hvad i alverden foregår der på parkeringspladsen foran vaskehallen?

Store betonfirkanter, som ligner overdimensionerede legoklodser, en stribe ny asfalt og tre træskure på meget høje ben.

LystrupLIV

Grøn helhedsplan for det nordlige Aarhus kan også komme borgerne i Lystrup og omegn til gode

Den bynære natur i det nordlige Aarhus er under pres, og de grønne områder bør forbindes bedre. Det er baggrunden for det udkast, som Lisbjerg-Skejby-Terp-Kasted Fællesråd og Mollerup Golf Club har fremlagt under navnet Vision Mølledalen.

Nyhedsbrev

Et bedre stisystem og kæmpestore legoklodser i beton

LystrupLIV

Høje karakterer til nyt naturprojekt

Nyhedsbrev

Monsterregn og vand i kælderen - ny engsø skal forhindre oversvømmelser

RisskovLIV og LystrupLIV

Nyt værn mod monsterregn: Pengene til ny engsø er måske på plads

RisskovLIV og LystrupLIV

På Egå Mosevej skal beboerne muligvis sælge deres jord til en ny engsø: - Det må ikke begrænse vores adgang til engen

RisskovLIV og LystrupLIV

Udpeget som kritisk vej: Enorm strækning på Lystrupvej risikerer at ligge i vand

RisskovLIV og LystrupLIV

Rigt fugleliv ved Egå Engsø: - Når havørnen kommer, letter alle fuglene undtagen svanerne

LystrupLIV

Hvad skal et centrum i Lystrup indeholde? Her er fire lokales bud